Neno Belan i Fiumensi rasplesali Vodnjance na 54. Bumbarskoj fešti!

54. Bumbarska fešta uz Nenu Belana i Fiumense, pobjednici Trke na tovarima Gordan Galant i Benito

Pobjednik Trke na tovarima velike 54. Bumbarske fešte, što se u subotu, 13. kolovoza 2022., održala u Vodnjanu, već je poznati i neprikosnoveni par – Gordan Galant iz Rovinja s tovarom Benitom. Snažni i poslušni Benito je suvereno s velikom prednošću pred ostalim magarcima pronio Galanta na leđima kroz dugu Trgovačku ulicu sve do cilja na Narodnom trgu. Bilo je i padova, foto-finiša, napetih završnica, pa su gledatelji, posebno oni najmlađi, još jednom mogli uživati u staroj tradicionalnoj utrci, koja je nadaleko proslavila Vodnjan.

U tradiciji vodnjanske fešte je i urnebesna parada alegorijskih kola, kojima se Bumbari na šaljiv način obračunavaju sa svakodnevnim problemima i aktualnim temama. Nastupilo je sedam ekipa s isto toliko kola: “Istarska konoba” na ideju Mattea Muškovića, “Benzin je poša gori jaba daba du” Renata Ferra, “Vodnjanski raj” Andree Sgagliardija, “Spužva Bob briše tragove Covid-19” Claudije Ferro, “Euro-destilacija” Paole Damiani, “Stara vetrina” na ideju Lorene Lizzul i “Vjerski turizam u Vodnjanu” Lorenza Biasiola.

Prvo mjesto po odluci žirija, a ocjenjuje se originalnost, kreativnost i izvedba, osvojila su kola “Vodnjanski raj”. Druga je bila “Stara Vetrina”, a treća “Vjerski turizam…”.

Bogat večernji program Bumbarske fešte doveo je u Vodnjan i brojne goste iz svoih krajeva Istre te ispunio grad u potpunosti. Placa je bila dupkom puna, a sviralo se, pjevalo i plesalo na niz lokacija starog grada, uz izdašnu gastronomsku i drugu ponudu. Na glavnoj pozornici publiku je brojnim hitovima zabavljao Neno Belan & Fiumens. Repertoarom pjesama od razdoblja Đavola do novijih uspješnica Belan je rasplesao placu i držao je budnom do kasno u noć. Publiku su za njegov nastup dobro pripremili i zagrijali članovi veselog Tu i tamo banda.

Na gradskoj tržnici nastupili su legendarni Anelidi, u prekrasnom ambijentu Bašte (rotonde) svirali su Primotajo blues band, na Župnom trgu odličnu su svirku na akustičnim gitarama osigurali Whiskey Train, a u gradskom parku pravi je štimung napravio DJ.

Bumbarsku feštu prate i programi kroz cijeli dan, tako da su već od jutra krenuli sportski turniri u pljočkanju, boćanju i košarci te nastup Limene glazbe Grada Vodnjan-Dignano, a nastavilo se tijekom dana 15. izložbom konja pasmine hrvatski hladnokrvnjak, nastupom KUD-a Vodnjan, bogatim večernjim programom Žutog kišobrana za najmlađe, prijateljskom nogometnom utakmicom, ali i izložbom  plakata grafičkog studija Vodnjan u Apoteci.

Odgovori

Pin It on Pinterest