Pokušao udariti policijskog službenika u glavu

Protiv počinitelja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, slijedi kaznena prijava u redovnom postupku

Pulska je policija u nedjelju oko 16.45 sati zaprimila dojavu 21-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine kako ga je na području turističkog naselja na Verudeli, nakon što je parkirao svoje vozilo, vrijeđao i omalovažavao nepoznati muškarac iz susjednog apartmana, koji mu je nakon toga i lupao po vratima.

Po dolasku na mjesto dojave, policijski službenici pokucali su na vrata apartmana u kojemu je bila smještena osoba koja je narušavala javni red i mir, a on je, po otvaranju vrata, šakom krenuo prema glavi policijskog službenika. Kako bi spriječili daljnji napad, policijski službenici uporabili su sredstva prisile i priveli počinitelja u policijsku postaju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su kako se radi o 42-godišnjem državljaninu Poljske koji je bio pod utjecajem alkohola od 2.18 promila. Prilikom policijskog postupanja počinitelj nije ozlijeđen, a tjelesne ozljede nisu zadobili ni policijski službenici.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Odgovori

Pin It on Pinterest