Caraxov netipičan mjuzikl “Annette” posljednji je film vodnjanskog Art kina Cineast!

U četvrtak, 25. kolovoza vodnjansko Art kino Cineast završava s ovogodišnjim programom. Nakon sedam vrhunskih filmova koji su se kontinuirano prikazivali iz četvrtka u četvrtak, posljednja projekcija rezervirana je za netipičan mjuzikl “Annette” poznatog francuskog redatelja Leosa Caraxa, koji mu je na festivalu u Cannesu donio nagradu za najbolju režiju.

Los Angeles, sadašnjost. Henry je stand-up komičar s otkvačenim smislom za humor. Ann je svjetski priznata operna pjevačica. Pod svjetlima reflektora oni čine jedinstveni i glamurozni par. Rođenje prvog djeteta, Annette, misteriozne male djevojčice s iznimnom sudbinom, preokrenut će njihove živote naglavačke.

Gledamo sjajnu oskarovku Marion Cotillard, koja je za ovu ulogu nominirana za Zlatni globus, dok joj je partner izvrstan Adam Driver. Film je u Cannesu  zasluženo nagrađen i za glazbu braće Rona i Russella Maela, članova dugovječnog američkog pop-rock dua Sparks.

Program se održava na otvorenom s početkom u 21:30 sati u vodnjanskoj Bašti / Rotondi (nadomak vodnjanske palače) i ulaznice se ne naplaćuju. Uvod u film, kao i do sada, pružit će nagrađivani pulski redatelj i filmski kritičar, Elvis Lenić

Odgovori

Pin It on Pinterest