Održana manifestacija “Valbandon ispod čripnje”

U subotu, 3.9.2022. na valbandonskoj plaži održano je 18. Mediteransko natjecanje  u pripremanju jela ispod čripnje – “Valbandon ispod čripnje”.

Prekrivena žarom, čripnja/peka u sebi skriva raznolike sastojke za veličanstveni susret ljubitelja dobre, osobito tradicionalne, istarske kuhinje. Na ovogodišnjem je natjecanju sudjelovalo 12 obiteljsko-amatersko-prijateljskih ekipa koje su pripremale razne mesne i morske delicije.

Majstorima čripnje proglašena je ekipa „Svi gušti“ pod kuharskom palicom Ede Mardešića i Silvije Hrvatin. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Kompanija z ognjišta“, a čripnju su pripremali Edi Kolić, Aleksandar Puh, Sergio Ivančić, Mladen Blašković, Roland Cinkopan i Vladimir Erceg.

Treće mjesto osvojila je ekipa „Fažana“, a čripnju su pripremali Ivan Cetina, Franko Šuran, Ivan Ljubotina i Damir Krneta.

Pored natjecateljskih čripnja, Beach bar Pineta je za posjetitelje pripremio i posebnu atrakciju – mega čripnju, a poseban dodatak gastro doživljaju bili su i istarski gastro proizvodi, dok je Turistička zajednica Općine Fažana počastila posjetitelje slasnim lubenicama.

Za dobru atmosferu  na valbandonskoj plaži pobrinuo se  Tu i tamo band.

Odgovori

Pin It on Pinterest