Gradnja prometnice s komunalnom infrastrukturom u Poslovnoj zoni Galižana u sklopu ITU mehanizma

Izgradnja ceste u Poslovnoj zoni Galižana u punom je jeku te se do kraja godine očekuje da zona bude zaokružena infrastrukturom koja će omogućiti njeno daljnje širenje, punjenje proizvodnih kapaciteta i dodatni razvoj proizvodnih djelatnosti.

Gradnja se realizira kroz projekt “Industrijska zona – Galižana – Prometnica s komunalnom infrastrukturom”, koji je Grad Vodnjan-Dignano prijavio u sklopu ITU mehanizma, a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 6.842.290,00 kuna, u što su uključeni izgradnja, izrada projektne dokumentacije, nadzor i upravljanje te promidžba i vidljivost projekta. Povratna sredstva iznose 5.815.947,17 kuna, odnosno 85%.

Ugovoreni radova vrijedni su 4.752.798,11 kuna, ali je aneksom određeno i usklađivanje s indeksom cijena. Izvođač radova je Cesta d.o.o.. Uz asfalt, prometnu površinu i nogostup, u trasu će biti ugrađena oborinska odvodnja i fekalna kanalizacije te EKI (elektronička komunikacijska infrastruktura). Vodovodna infrastruktura ugrađuje se po drugoj investiciji i građevinskoj dozvoli. Trasa prometnice duga je 756 metara u punom profilu.

Poslovna zona Galižana jedna je od najbolje opremljenih zona u ovom dijelu Istre. Od vitalnog je značaja za Vodnjanštinu, ali i za gospodarstvo južne Istre. U njoj djeluje 30-ak poslovnih subjekata, a ukupni obuhvat zone je 700 hektara. Zbog interesa poduzetnika sa šireg područja, kontinuirano se obogaćuje novim pogonima. Jedan od preduvjeta za daljnji razvoj zone u Galižani i stvaranje novih proizvodnih kapaciteta na Vodnjanštini upravo je nova prometnica s infrastrukturom.

Odgovori

Pin It on Pinterest