Humanitarna utrka „Ne ću ben, hodi zajno!“

Nedjelja, 02. 10. 2022. u 11 sati, Lungomare, Valkane, Pula

Povodom Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i ove godine tradicionalno organizira humanitarnu utrku „Ne ću ben, hodi zajno!“ u nedjelju 02. listopada 2022. u 11.00 sati sa startom na pulskim Valkanama. Ove godine trkači i šetači trčat će u majicama s porukom „Ni priša, ma ni ča čekati“ #necuben, #hodizajno s QR kodom koji vodi na video o samopregledu dojke Kluba Gea Pula.

Glavna utrka kreće sa Valkana, a trči se pulskom šetnicom Lungomare, iza Mornara i Ferijalnog na šetnicu Verudele do tvrđave Bourguignon i  nazad. Istovremeno kreće i rekreativna šetnja odmah nakon trkača a njena ruta je šetalište Lungomare sa okretištem u Gortanovoj uvali i nazad do Valkana. Na Valkanama će biti organiziran zabavni program uz glazbu.

Podjela startnih brojeva i paketa počinje na startu, pulskim Valkanama u 09,30 sati kada će građana moći posjetiti i info-punkt Kluba žena Gea na kojem će moći dobiti korisne informacije o ranom otkrivanju raka dojke i samopregledu dojke, informirati se o zdravim životnim navikama te preventivnim i rehabilitacijskim programima koje provodi Klub Gea, a građanima će se dijeliti promo materijali financirani iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza II UP.02.2.1.08, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje od 2014. -2020. godine za projekt „NE ću ben, hodi zajno“.   

Utrka i rekreativna šetnja humanitarnog su karaktera. Sredstva koja će se prikupljati namijenjena su provođenju preventivnih i rehabilitacijskih programa a to su limfna drenaža, ciljane medicinske vježbe, rekreativna šetnja i shiatsu tretmani, koji nisu pokriveni iz projekta Europskog socijalnog fonda čija sredstva su omogućila zapošljavanje psihoterapeuta i koordinatora programa i aktivnosti na pola radnog vremena, provođenje joge, kreativnih radionica, edukativna predavanja i suport farmaceuta fitoterapeuta, te organizaciju javnozdravstvenih akcija, tisak i izradu edukativnih i promo materijala.

Sredstvima iz Europskog socijalnog fonda snimljen je video spot i audio spot kojim se želi ukazati na važnost preventivnih pregleda koji mogu ženi spasiti život sa već poznatom krilaticom Kluba Gea Pula „Ne ću ben, hodi zajno“. Nažalost, stopa smrtnosti kod žena oboljelih od raka dojke je izuzetno velika. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije svaka deveta žena u Istri oboljet će od raka dojke. Godišnje se bolest otkrije u prosjeku kod 123 žene u Istri, a čak 46 osoba godišnje u Istri umire od raka dojke. Visoka smrtnost može se smanjiti samo otkrivanjem bolesti na vrijeme stoga su ove akcije od iznimne važnosti!

Odgovori

Pin It on Pinterest