St(r)anice života – izložba fotografija aktova Damira Bošnjaka

Nakon dviju uspješno održanih izložbi fotografija aktova: “Four Walls” i “Intermezzo”, očekuje nas treća samostalna izložba fotografija aktova Damira Bošnjaka: “St(r)anice života”.

Otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 21. rujna 2022. godine, u 19 sati, na Trgu 1. Istarske brigade 8. (kod eko tržnice u Šijani), u prostoru i galeriji KUU „Pulska svakodnevica“.

Izložba je otvorena za javnost od 21.-24.9.2022. godine, u periodu od 19-21 sat.

Generalni sponzor izložbe je Tehnomont d.o.o. Pula koji je sponzorirao cijelu izložbu, te Tvornica Reklame Pula koja je sponzorirala kompletne reklamne materijale. Autor im se ovom prilikom  zahvaljuje.

„St(r)anice života”

Kroz galeriju fotografija velikog formata izložbe “St(r)anice života” fotograf nas kronološki vodi kroz  priču i životne faze koje prosječna žena prolazi: od začeća i majčinstva; tjelesnog sazrijevanja; otkrivanja vlastite seksualnosti; traženja identiteta; intimnog eksperimentiranja, a koja je ujedno podrška LGBT zajednici te promiče ravnopravnost i jednakost, a ne različitost; potom doba karakterne zrelosti te fotografija: St(r)anice života s kojom se objedinjuju sve životne faze.

Osam modela koji su sudjelovali u ovoj izložbi dolaze iz cijele Istre, Kvarnera te Zagreba te nisu profesionalni modeli. Fotografije su nastale u studijskom prostoru Udruge tijekom cijele 2022.godine.

-Žena je rođena da gubi, pobjeđuje, padne i digne se u najgorim trenucima, vremenima, životu, snovima, poslu, obitelji, ona je svemoguća, izdržljiva poput lavice. Svojom pojavom i grandioznim stavom ona spaja prošlost, sadašnjost i budućnost.

Ove fotografije pričaju bezvremensku priču nesalomljive ženske ljepote. 

Fotografija ne nastaje tek tako, ona nastaje u određenom trenutku ženina pokreta i njezine senzualnosti, samopouzdanja i krika u kojem žena sama sebi prošapta: 

,,Evo me, tu sam, rođena sam nanovo, stvorena sam da budem svoja, ničija, nečija, voljena. Nepokolebljiva sam, hrabra i ustrajna da postignem sve ono što mi pripada. Mogu sve jer sam izdržljiva, snažna i jaka. To sam ja, ime mi je žena – ja sam umjetnost života.”

O AUTORU:

Damir Bošnjak –  šira javnost pamti ga još i kao osnivača humanitarne udruge  „Facebook Puljani humanitarci“. Nakon pet godina bavljenja humanitarnim radom počinje se amaterski baviti fotografijom. Pulski je fotoreporter i najčešće ga možemo vidjeti na gradskim javnim manifestacijama i eventima te na pulskim ulicama i plažama u potrazi za dobrom fotografijom. Najviše voli spontano fotografirati ljude s naglaskom na njihov karakter i osobnost.

Osnivač je i fotograf popularne Facebook stranice „Pulska svakodnevica“ te istoimene Kulturno umjetničke udruge. Autoru je ovo četvrta samostalna izložba fotografija, te je između ostalog sudjelovao i na nekoliko zajedničkih izložbi u suradnji s pulskim i istarskim fotografima. Prije nešto više od dvije godine počinje se baviti studijskom fotografijom. Sama izložba nastala je u studijskom dijelu prostora Udruge te uskoro možemo očekivati još izložbenih materijala raznih tematika u kojima su u prvom planu ljudi i njihovi karakteri, te naravno žene.

Odgovori

Pin It on Pinterest