Auf Wiedersehen, Šumski i Fruit of the Loop u Kotaču!

Pulski klub Kotač najavljuje bogat glazbeni program od tri koncerta u pet dana uz gostovanja odličnih regionalnih bendova Auf Wiedersehen (23. rujna), Šumski (24. rujna) i Fruit of the loop (27. rujna). Sva tri koncerta održat će se u klubu Kotač s početkom u 20 sati. 

Auf Wiedersehen se vraćaju u Kotač nakon 4 godine od prvog odličnog gostovanja. Auf Wiedersehen je beogradski bend nastao 2010. godine. Glazbeni izraz benda utemeljen je na garažnom zvuku i obogaćen elektronskim utjecajem koji muzici daje plesni karatker, ali i dalje pod jakim uticajem gitarskog rifa. Pod utjecajem različitih smjerova, a da pritom ne pripada ni jednom, zvuk Auf Wiedersehena se može definirati kao garažni disko ili electro disco punk ili, kako ga oni sami vole zvati, kul rok da pop. Prvi album “Auf Wiedersehen” izdaju 2016. godine, dok je drugi album “Hej bejbe”, kojeg će i predstaviti pulskoj publiici, izdan 2021. godine. Bend će publiku rasplesati svojom glazbenom selekcijom prije i nakon koncerta. 

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova – od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili šest albuma – „Lov na vile“, „Safari“, „Baba spava“, „Ronioci“ te „Ostrvo ledenog kita“ iz 2018., čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”. Najnoviji album “Kolobari”, nakon uspješno završene crowdfunding kampanje, ugledao je svjetlo dana proteklog petka. Novi uzlet benda obilježile su svirke po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije pretposljednjeg albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine. Prošle godine su obilježili čak 30 godina djelovanja, a snimili su i muziku za dječji animirani film. Vraćaju se nakon tri godine od zadnjeg koncerta u Kotaču, a publika će imati prilike svjedočiti koncertnoj premijeri najnovijeg albuma. 

Prije i nakon koncerta publiku će svojom glazbenom selekcijom zabavljati Igor Dražić. 

Fruit of the loop prvi se put predstavlja pulskoj publici. To je internacionalni projekt Vesne Pisarović (glas), Axela Dörnera (truba) te Tomaža Groma (kontrabas) koji svojim instrumentima istražuju tibar i zvuk, no intimno ispreplitanje ovog trojca u njihovom međusobnom dijalogu otvara jedan čitav kozmos sudara, privlačenja i odbijanja, interpunkcija i ponavljanja kao i razlika, tako da slojevi melodijskog — kako folklornog tako i klasičnog — bivaju razastrti eksperimentima s fraziranjem i jezikom, tonalitetom i šumom, ritmovima i pulsacijama, sve do zavidne municije “naprednih instrumentalnih tehnika”. 

Cijena ulaznice za sve koncerte je 40 kuna, dok za mlađe od 25 godina iznosi 25 kuna. Aktivnosti kluba Kotač sufinancirane su sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest