Tijesna borba za titulu prvaka Hrvatske u jedrenju!

Fudo i Bole u vodstvu

Drugog dana Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju za klasu Leteći Holandez održana su sva tri predviđena jedrenja, uvjeti za jedrenje bili su savršeni 10-15 čvorova vjetra iz zapadnih smjerova. Klasa Leteći Holandez prikazala je svu svoju raskoš i mogućnosti “leta” kroz valove. Uz jedno jedrenje održano u petak, za sada je ukupno odjedreno četiri jedrenja što znači da svaka posada smije odbaciti najlošiji plasman.

U vodstvu su tako Nijemci Hans-Peter Schwarz i Ronald Kirst koji imaju dva prva, jedno treće mjesto i diskvalifikaciju koju odbacuju, slijede ih sunarodnjaci Shmuel Markhoff i Lars Stockmann, te Švicarci Stephan Feis i Ulf Hugel. 

Za naslov prvaka Hrvatske vodi se tijesna i izjednačena borba, prve tri posade imaju isti broj bodova, trenutno su u vodstvu domaćini Nadan Kosanović i Boško Čelić (Fudo i Bole), iza njih su otac i sin Tin Matulja i Val/Muha Matulja iz creskog Refula, te Patrik Kubaska i Dino Petešić iz zadarskog Uskoka.

Prvenstvo završava u nedjelju za kada su predviđena još tri jedrenja. Podjela medalja i priznanja najboljima predviđena je za 17h. 

Odgovori

Pin It on Pinterest