Weekend Bike & Gourmet Tour: Idealan spoj rekreacije i neodoljivih istarskih delicija

Uživate li u istraživanju prirodnih ljepota i kušanju nadaleko poznatih delicija Istre, i ove jeseni pridružite nam se na dvodnevnoj rekreativnoj biciklijadi Weekend Bike & Gourmet Tour koja će se održati 8. i 9. listopada 2022. u Rovinju.

U ovom jedinstvenom biciklističkom doživljaju mogu sudjelovati svi rekreativni biciklisti stariji od 14 godina, bez obzira dolaze li na MTB biciklima, trekking ili električnim biciklima, a svi će sudionici duž staza moći uživati u skrivenim prirodnim ljepotama, kušanju istarskih delicija, vina i maslinovih ulja ovog podneblja te uživati u miomirisima aromatičnog bilja.

Prvi dan vozi se staza Monti, ukupne duljine 51,4 kilometara, koja nudi autohtone delicije istarskog zaleđa, a drugi dan sudionici se mogu okušati na stazi Mare, dugoj 49 kilometara, na kojoj ih očekuju morske delicije. Polazak je zakazan oba dana u 10 sati ispred Sportskog centra Hotela Eden, gdje se mogu i iznajmiti električni bicikli uz nadoplatu, a na istom mjestu će biciklijada i završavati. Vožnja će se odvijati po uređenim makadamskim putevima i označenim biciklističkim stazama u okolici Rovinja i Bala, uz koje se nalaze brojne predivne i još neistražene prirodne ljepote i znamenitosti. 

Istra je već nadaleko poznata po svojim mnogobrojnim biciklističkim stazama, od onih prirodnih koje prolaze kroz unutrašnjost prepunu brežuljaka do cestovnih koje prate prekrasnu obalu i nebeski plavo more pa ni ne čudi da svake godine sve više zaljubljenika u ovaj sport, ali i rekreativaca i posjetitelja bira upravo ovakav način istraživanja svih čari poluotoka. Bicikl je odličan izbor za otkrivanje skrivenih dijelova netaknute prirode, šarmantnih mjestašca i srednjovjekovnih gradića prepunih ljepota i bogate povijesti, a uz kušanje autohtonih istarskih delicija čini dobitnu kombinaciju za savršeni odmor duše i tijela.

Ovo jesensko izdanje manifestacije 11. je po redu, a organizatori – Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno, Udruženje obrtnika grada Rovinja i turistička kompanija Maistra svake godine pomno biraju savršen spoj aktivnog odmora u predivnoj prirodi uz uživanje u poznatim istarskim specijalitetima kojima malo tko može odoljeti.

U startninu koja iznosi 250 kuna po danu ili 450 kuna za paket od dva dana uključeni su obroci i pića na gourmet punktovima (Istrian Brunch i Istrian Picnic), vožnja u pratnji profesionalnog vodiča, prateće vozilo, te prigodni poklon. Startnina se može platiti putem predračuna turističkoj agenciji Maistra ili na sam dan biciklističkog doživljaja.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail outdoor@maistra.hr ili na dan događaja na startnoj lokaciji.

Više informacija o samom događanju možete pronaći na linku https://www.rovinj-tourism.com/hr/kalendar/22462, putem maila outdoor@maistra.hr ili telefona +385 (0)98 36 46 89.

Za rezervacije i informacije o smještaju možete se javiti na e-mail hello@maistra.hr ili telefon +385 (0)52 800 250.

Odgovori

Pin It on Pinterest