Predavanje “Spomenici, spomen-obilježja i skulpture na području MO-a Stari Grad”

Anton Percan, dipl. ing. arh. u ponedjeljak, 10. listopada 2022. u prostoru Čitaonice kluba umirovljenika (Giardini 14) održat će predavanje naslovljeno Spomenici, spomen-obilježja i skulpture na području Mjesnog odbora Stari Grad.

Predavanje počinje u 19.30 sati te je dio programa obilježavanja Dana Misericordije.

Organizatori programa su Grad Pula-Pola, Mjesni odbor Stari Grad, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Društvo Smaregliana i Istarsko povijesno društvo.

O predavanju:

Za potrebe Grada Pule i Odsjeka za prostorno planiranje i graditeljsko nasljeđe izrađena je evidencija spomenika, spomen-obilježja i skulptura za područje grada Pule. Na području koje pripada MO-u Stari Grad nalaze se čak 41 takvih obilježja. Svako od tih obilježja ima svoju priču koja govori o bogatoj i burnoj prošlosti našega grada.

O predavaču:

Nakon završetka studija na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu radio je u Zagrebu i Rijeci. Najveći dio radnog staža proveo je u Brodogradilištu Uljanik kao projektant brodskih nastambi. Kao vanjski suradnik Arheološkog muzeja Istre koautor je idejnog projekta Arheološkog parka Sv. Marije Formoze u Puli. Za arhitektonski projekt uređenja crkve Majke Božje od Kuj u Ližnjanu nagrađen je apostolskim blagoslovom Ivana Pavla II. Autor je više radova o graditeljskoj i povijesnoj baštini Istre, posebice Pule i Raklja. Član je Istarskog povijesnog društva.

Odgovori

Pin It on Pinterest