Počinje rekonstrukcija i dogradnja javne rasvjete u dijelu Nobileove i dijelu Karlovačke ulice

S ciljem optimiziranja javne rasvjete na dijelu Mjesnog odbora Kaštanjer i dijelom Monvidal, predviđena je rekonstrukcija i dogradnja javne rasvjete, ukupne dužine 367 metara dijela Nobileove i dijela Karlovačke ulice.

Projektom su predviđeni radovi rekonstrukcije postojeće rasvjete u Nobileovoj ulici u kojoj je trenutno rasvjeta izvedena djelomično duž prometnice, a većim dijelom samo na križanjima. U dijelu Karlovačke ulice ne postoji javna rasvjeta, već su osvijetljena samo križanja sa  Stankovićevom i Kumičićevom ulicom. Projektom je predviđena i postava jedne parkovne svjetiljke na dijelu zelene površine na raskrižju Nobileove i Vukovarske ulice.

Trenutno je u zoni zahvata postavljeno 7 svjetiljki.

Planirana je postava novih 6 metarskih stupova s LED svjetiljkama i integriranim sustavom upravljanja i 25 komada novih svjetiljki, za koje neće biti potrebno angažirati novu snagu budući je nova angažirana snaga potrebna za rad ovih svjetiljki niža od trenutno angažirane.

U koncepciji definiranja položaja stupova javne rasvjete vodilo se računa da se stupovi sa svjetiljkama postavljaju na onu stranu prometnice gdje nema građevina ili one nisu u neposrednom kontaktu sa nogostupom, već značajno odmaknute od njega.

Radovi rekonstrukcije i građenja građevine infrastrukturne namjene, energetskog sustava, 2.b skupine – javna rasvjeta, ukupne dužine 367 metara dijela Nobileove i Karlovačke ulice u Puli, sukladno građevinskoj dozvoli, počinju u ponedjeljak 10. listopada 2022. godine.

Radove po provedenom postupku javne nabave izvodi Vintijan d.o.o. Pula, a nadzor nad izvođenjem radova Ljubiša Ivković, dipl.ing.el. iz tvrtke Elkon d.o.o. Pula.

Vrijednost nabave po provedenom postupku nabave iznosi 1.081.250,00 kuna s PDV-om.

Rok za izvođenje radova iznosi 90 dana.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija koja će se premještati po fazama. Radovi se planiraju započeti u Nobileovoj ulici od križanja sa Flavijevskom do Štiglićeve i u Karlovačkoj ulici.

S obzirom na to da je u pitanju dio grada u kojem su prometne nezgode učestale i da su u pitanju komunikacije koje djeca koriste za svakodnevni dolazak u školu i odlazak iz škole, molimo za pojačani oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.

Ujedno molimo sve građane koji parkiraju na području Nobileove i Karlovačke ulice da povedu računa o planiranim radovima, te da ne ostavljaju svoja vozila u zoni izvođenja radova.

Odgovori

Pin It on Pinterest