Predavanje Antona Percana „Spomenici, spomen obilježja i skulpture na području MO Stari grad“ u Puli

U ponedjeljak, 10. listopada 2022., s početkom u 19:30 u Čitaonici kluba umirovljenika Pula (Giardini 14), održat će se predavanje Antona Percana, dipl. ing. arh., „Spomenici, spomen obilježja i skulpture na području MO Stari grad“. Predavanje se održava povodom obilježavanja Dana Misericordije, a organizatori su Grad Pula-Pola, Mjesni odbor Stari Grad, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Društvo Smaregliana i Istarsko povijesno društvo.

O predavanju:

Za potrebe Grada Pule i Odsjeka za prostorno planiranje i graditeljsko nasljeđe izrađena je evidencija spomenika, spomen obilježja i skulptura za područje Grada Pule. Na području koje pripada MO Stari grad nalaze se čak 41 takvih obilježja. Svako od tih obilježja ima svoju priču koja govori o bogatoj i burnoj prošlosti našega grada.

O predavaču:

Nakon završetka studija na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu radio je u Zagrebu i Rijeci. Najveći dio radnog staža proveo je u Brodogradilištu Uljanik kao projektant brodskih nastambi. Kao vanjski suradnik Arheološkog muzeja Istre koautor je idejnog projekta Arheološkog parka Sv. Marije Formoze u Puli. Za arhitektonski projekt uređenja crkve Majke Božje od Kuj u Ližnjanu nagrađen je apostolskim blagoslovom Ivana Pavla II. Autor je više radova o graditeljskoj i povijesnoj baštini Istre, posebice Pule i Raklja. Član je Istarskog povijesnog društva.

Odgovori

Pin It on Pinterest