Pulski “osnovci” posjetili Policijsku postaju Pula-Pola

Učenici Osnovne škole Stoja danas su posjetili Policijsku upravu istarsku

Kako bi se bolje upoznali s policijskim poslom, Policijsku postaju Pula-Pola danas posjetili su učenici drugih razreda OŠ Stoja.

Policijski službenici dočekali su vesele mališane te su im predstavili što sve radi policija i kako izgleda jedan radni dan policajca. Djeca su prvo razgledala šaltere upravnih poslova, a potom su sa zanimanjem razgledala dežurstvo policijske postaje, prostorije za zadržavanje i ispitivanje. Zanimalo ih je i kako izgleda rad kriminalističkih tehničara, te da li se tragovi pronalaze kao i televizijskim serijama. Isprobali su otkrivanje otisaka papilarnih linija, a za uspomenu na svoj posjet policiji ponijeli su na papirićima svoje otiske.

Svoj posjet završili su razgledavanjem policijskih vozila pri čemu gotovo da nije bilo djeteta koje se nije poželjelo fotografirati na policijskom motociklu.

Učenici i njihove učiteljice bili su oduševljeni posjetom policijskoj postaji te su se kroz razgovor s policijskim službenicima uvjerili da su oni tu za njih i da je policajac  pomagač i prijatelj svakim djetetu.

Odgovori

Pin It on Pinterest