Započela je obnova atletske staze na Verudi

Nakon što je početkom tjedna izvođač, Maxmar grupa, uveden u posao, u srijedu, 12. listopada 2022. godine započeli su radovi skidanja stare podloge atletske staze SRC-a Veruda u koju pulska gradska tvrtka Pula sport ulaže gotovo 3,5 milijuna kuna bez, odnosno 4,4 milijuna kuna s PDV-om.

Sredstva su osigurana dugoročnim kreditom Zagrebačke banke, za koji je suglasnost dalo Gradsko vijeće Pule u lipnju ove godine. Radovi su planirani u 45 radnih dana, a točan dovršetak ovisit će o vremenskim uvjetima. Dovršetkom radova dobit će se višeslojna poliuretanska atletska podloga za koju je predviđen Class 1 certifikat koji je najviša svjedodžba kvalitete prema Međunarodnoj atletskoj federaciji.   

Osim u zamjenu atletske staze na SRC Veruda, početkom studenog započinju zamjena umjetnog travnjaka na Gradskom stadionu Aldo Drosina, dok se početak „solarizacije“ predviđa za iduću godinu, putem postavljanja fotonaponskih modula na Dom sportova Mate Parlov. Navedeni projekt kandidiran je za bespovratna sredstva putem Fonda za energetsku učinkovitost.

Podsjetimo, Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini Ministarstva turizma i sporta, Grad Pula dobio je 800 tisuća kuna za sanaciju, odnosno zamjenu umjetne trave na pomoćnom igralištu gradskog stadiona Aldo Drosina.

Vrijednost projekta procijenjena je na 2,3 milijuna kuna.

Odgovori

Pin It on Pinterest