Promenadni koncert Glazbeno jutro 15. listopada

Foto: arhiva

U sklopu manifestacije Dođi u grad! održava se SAKUD-ov program Glazba i grad, a ujedno i dugogodišnja manifestacija Glazbeno jutro,  u subotu, 15. listopada 2022. od 10,30 sati uz promenadni koncert na Trgu Portarata.

Sudionici su Big Band Pula i KUD „Matko Brajša Rašan“.

KUD „Matko Brajša Rašan“  ove godine bilježi 71. godinu neprekidnog rada i djelovanja, što govori o tradiciji i ljubavi koju članovi društva ulažu u vokalni glazbeni izraz.

Zbor svih ovih godina uspješno njeguje vokalni glazbeni izraz istarskog podneblja u djelima skladatelja iz Istre, ne zanemarujući pri tom skladbe skladatelja iz drugih krajeva Hrvatske  kao i djela velikih svjetskih majstora.

Grad Pula je  prepoznao  dugogodišnji kvalitetan i uporan amaterski rad na promoviranju i njegovanju vokalne glazbe i kulturne baštine našeg kraja,  te nagradio KUD “Poveljom grada” 2021. godine povodom 70 obljetnice kontinuiranog rada.

Zbor vodi dirigentica Antonella Mendiković Đukić.

Big Band Pula, u sastavu udruge Puhački orkestar grada Pule, djeluje od 1996. godine. Od 2009. vodi ga Branko Sterpin.

Odabrani program za Glazbeno jutro voditelj orkestra Sterpin najavljuje riječima: „Big Band Pula izvest će četiri skladbe, a radi se o klasicima swing ere, skladbama koje su izvodili orkestri Dukea Ellingtona i Glena Millera – In A Mellow Tune, Concerto For Cootie, Isfahan i St.Louis Blues“.

Članovi udruge Puhački orkestar grada Pule, koja iduće godine puni tri desetljeća djelovanja, okupljeni su u nekoliko sekcija: Puhački orkestar, Big Band Pula, Klapa Teranke i E4.

Odgovori

Pin It on Pinterest