U Domu hrvatskih branitelja otvorene 14. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije

U Domu hrvatskih branitelja 13. listopada 2022. godine svečano su otvorene 14. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije koje su okupile 150 sudionika iz Buja, Buzeta, Pazina, Labina, Poreča, Rovinja, Kanfanara, Žminja, Fažane i Pule.

Svečanom otvaranju su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić i župan Istarske županije Boris Miletić.

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić pozdravio je sve prisutne sportaše iz udruga umirovljenika diljem Istre i prisutne goste.

„ Umirovljenici će se natjecati u boćanju, kartanju, pikadu, streljaštvu i šahu. Zahvaljujem se udruzi Matice iz Poreča koja konstantno financijski pomaže igre. Grad Pula i Istarska županija nisu nas zaboravili, pomažu nam kad god treba i zahvaljujem im se za to u ime svih nas“, rekao je Stermotić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić pozdravila je prisutne u ime Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje s vama. Izuzetno smo ponosni što je Grad Pula domaćin ovako lijepe manifestacije. Sportske igre su mjesto susreta i druženja sa starim prijateljima, upoznavanja novih prijatelja i stvaranja novih poznanstava, a isto tako pozitivno utječu na psiho-fizičko zdravlje svakog od vas. Želim vam puno sreće i uspjeha u natjecanju, ali prije svega da se proveselite i zabavite“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, te zaželjela da se organizira još mnogo ovakvih susreta.

Umirovljenike je pozdravio i župan Istarske županije Boris Miletić koji je proglasio 14. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije otvorenima.

Nakon svečanog otvaranja, umirovljenici su se uputili na sportske terene i lokacije gdje se održavaju natjecanja te krenuli s igrom. Po završetku sportskih igara, dodijelit će se medalje i pehari,  a susret će se završiti druženjem uz ples i Duo Magnolija.

Odgovori

Pin It on Pinterest