Gradonačelnik Vodnjana raspisao natječaj za dodjelu stipendija

Foto: arhiva

Natječaj za dodjelu stipendija Grada Vodnjan-Dignano za školsku/akademsku godinu 2022./2023. raspisao je ovog tjedna gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Natječaj je namijenjen učenicima srednjih škola i studentima preddiplomskog, diplomskog ili stručnog studija te s njima izjednačenim studijima, a stipendija se odobrava za razdoblje trajanja obrazovnog plana i programa propisanog statutom ili drugim aktom obrazovne ustanove korisnika stipendije.

Pravo na podnošenje prijave za stipendiju imaju učenici srednjih škola, koji imaju hrvatsko državljanstvo, prebivalište na području Grada najmanje tri godine do dana objave Natječaja, upisani su u drugi, treći, četvrti ili peti razred srednjoškolskog obrazovanja te prosjek ocjena od najmanje 4,0 u prethodnoj godini obrazovanja, kao i podmirena dospjela potraživanja prema Gradu i tvrtkama u vlasništvu Grada.

Pravo na prijavu ostvaruju i redovni studenti koji imaju hrvatsko državljanstvo, nisu stariji od 26 godina, imaju prebivalište na području Grada najmanje tri godine do dana objave Natječaja. Studenti prve godine studija moraju imati prosjek ocjena od najmanje 4,0 u prethodnoj godini obrazovanja, a studenti od druge godine na dalje prosjek ocjena od najmanje 3,5 u prethodnoj godini studija. Uvjet su i podmirena dospjela potraživanja prema Gradu i tvrtkama u vlasništvu Grada.

Popis obavezne i dodatne dokumentacije, obrasci i pravilnik dostupni su na mrežnim stranicama Grada https://www.vodnjan.hr/ pod rubrikom “Natječaji”. Prijave se podnose najkasnije do 11. studenog 2022. godine na adresu Grada, preporučenom poštom ili osobno u pisarnici Grada.

Odgovori

Pin It on Pinterest