Od 2. studenoga počinju radovi u Arsenalskoj ulici

Tijekom izvođenja radova Arsenalska će biti zatvorena, prometovat će se obilaznim pravcima

Nakon blagdana Svih svetih Grad Pula započinje s rekonstrukcijom Arsenalske ulice, Puležanima poznatije kao Bulevar. Zbog radova od 2. studenoga bit će uvedena privremena regulacija prometa. Prometnica će biti zatvorena, a prometovat će se obilaznim pravcima.

Naime, u sklopu Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, unutar komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta, planirano je i izvanredno održavanje Arsenalske ulice. Prometnica će do sredine veljače 2023. godine biti zatvorena.

„Nedavno sam najavio sanaciju dotrajalog Bulevara i nakon predstojećeg blagdana počinjemo s radovima. Pozivam sve građanke i građane, vozačice i vozače kao i sve sudionike u prometu na strpljenje narednih tri i po mjeseca, koliko će se izvoditi radovi, da bi ova frekventna pulska prometnica izgledala kako dolikuje gradu po mjeri čovjeka, u koji našu Pulu doista želimo i pretvoriti“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Rekonstrukcija prometnice, u dužini od gotovo 600 metara, obuhvatit će prvenstveno radove na sanaciji sustava oborinske odvodnje, odnosno bit će reduciran broj postojećih revizijskih okna u trupu prometnice, eliminirat će se dio šahtova i  izmaknuti prema sredini prometnog traka. Predviđen je i pregled te, po potrebi, zamjena drugih elemenata u funkciji prikupljanja oborinske odvodnje, kao i u konačnici sanacija same kolničke konstrukcije.

Radove će izvoditi trgovačko društvo Cesta d.o.o. s kojim Grad Pula, po provedenim postupcima javne nabave, ima zaključen godišnji ugovor o održavanju nerazvrstanih cesta na području grada. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 3,66 milijuna kuna bez PDV-a.

Prometnim elaboratom previđeno je zatvaranje Arsenalske ulice u cijelosti tijekom izvođenja radova, a prometovanje će se odvijati obilaznim pravcima.

Odgovori

Pin It on Pinterest