2. Memorijalna utrka Dina Pervan Rabelo 27. studenoga!

Foto: arhiva

U nedjelju 27. studenoga održat će se 2. Memorijalna utrka Dina Pervan Rabelo (MUDPR) na Hidrobazi u Puli. Događaj je humanitarnog karakterastoga će se sredstva prikupljena od startnina donirati udruzi Krijesnica, za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.

Dina Pervan Rabelo bila je pulska stolnotenisačica i trenerica, učiteljica povijesti i talijanskog jezika i književnosti te zaljubljenica u trčanje.Više puta je sudjelovala na događajima kao što su Wings for Life i Istarska zimska liga. 2017. godine dijagnosticiran joj je rak kostiju, sarkom, te je preminula krajem 2020. godine, nedugo nakon što je napunila 30. godinu života.

Dinina posljednja želja je bila da se, jednom kada je više ne bude, njena najbliža obitelj i prijatelji okupe za vrijeme prvog sljedećeg punog mjeseca uz zdravicu u njeno ime. Oni su to i učinili, ali i nastavili, okupe se svakog punog mjeseca njoj u čast.

Za vrijeme jednog takvog druženja rodila se ideja za organizacijom događaja kojim bi održali sjećanje na prerano izgubljenu prijateljicu. S obzirom na to da je Dina obožavala trčati, bez prevelikog razmišljanja, odluka je pala da to bude trkački događaj. Sljedeća bitna stavka je bila da taj događaj bude i humanitarnog karakterakako bi se sva ona pomoć, koja joj je bila pružena za vrijeme borbe s bolešću,vratila nazad zajednici.

Prošlogodišnje je izdanje okupilo sudionike svih uzrasta, te je prikupljeno 60 tisuća kuna za Kiaru Goršić, djevojčicu koja se u to vrijeme borila sa zloćudnim tumorom na mozgu.

Ovogodišnje izdanje MUDPR-a, kao što smo već naveli, održat će se na Hidrobazi 27. studenoga s početkom u 11 sati.

Sudionici će na raspolaganju imati dvije aktivnosti: trčanje (6,7 km) i hodanje (4,3 km). Svi prijavljeni, neovisno o tome koju aktivnost odabrali, sudjeluju u vrijednoj tomboli te će u svom startnom paketu pronaći majicu s logom trke. Također, organizatori su pripremili nagrade za prvih pet trkača i trkačica te je po završetku aktivnosti predviđeno druženje uz okrjepu i DJ-a.

Partner u organizaciji prošlogodišnje, ali i ovogodišnje utrke je Stolnoteniski klub Pula čiji je dugogodišnji član bila i sama Dina. Uz STK Pula ovogodišnji donatori su Sportska zajednica Grada Pule i CMG Digital.

Anja Stankovski, Ljiljana Janković, Maja Manzin i Sara Vižintin, najuži organizacijski tim, već ima planove za godine koje dolaze, a za više informacija i prijavu posjetite službenu Facebook stranicu Memorijalna utrka Dina Pervan Rabelo.

Prijave su otvorene do četvrtka 17. studenoga u 12 sati.

Odgovori

Pin It on Pinterest