Opasnost na cesti: jedan vozio pod utjecajem alkohola, dvojica odbila testiranje na droge

Foto: ilustracija

Nesavjesnim vozačima izrečene visoke novčane kazne i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije

Unatoč brojnim upozorenjima policije o potrebi poštivanja prometnih propisa, svakodnevno se u prometu evidentiraju vozači koji grubim kršenjem propisa ugrožavaju svoju, ali i tuđu sigurnost u prometu.

Policijski službenici Policijske postaje Pula – Pola su 2. studenoga oko 1.10 sati na kolniku Carlijeve ulice zaustavili i kontrolirali 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom Citroen, pulskih registracijskih oznaka te su mu ponudili test na prisutnost droga u organizmu koji je odbio. Vozač je isključen iz prometa te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Istoga dana oko 3.05 sati na Valdebečkom putu policijski službenici zatekli su vozilo Ford, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenom kontrolom utvrdili su kako vozač posjeduje 2.3 grama marihuane te su mu ponudili test na prisutnost droga u organizmu koji je odbio. Vozač je isključen iz prometa te mu je izrečena novčana kazna od 15.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Posljednji nesavjesni vozač u nizu zatečen je 3. studenoga oko 00.25 sati na kolniku Dobriline ulice dok je upravljao osobnim automobilom Renault, pulske registracijske oznake pod utjecajem alkohola od 1.88 promila. Policija je 29-godišnjaku izrekla novčanu kaznu od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru  zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policija upozorava da je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 700 sve do 20.000 kuna, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Odgovori

Pin It on Pinterest