Noć cirkusa i Europski dan Art filma u Kinu Valli

Povodom Noći cirkusa, programa koji se obilježava diljem cijele Europe, u sklopu programa Kino cirkus udruga Čarobnjakov šešir, 12. studenog u 19 sati,  predstavlja film Fakirs (r. X. Domenech). Dokumentarac otkriva portret prošlosti, sadašnjosti i budućnosti nekolicine privilegiranih u Španjolskoj, koji su ostvarili svoje dječje snove i žive životom fakira; umjetnika koji kontrolom uma i umijećem samokontrole izvode nezamislive stvari.

Sljedećeg dana, 13. studenog, obilježit će se još jedan europski program – 7. Europski dan Art filma. S cijenom od 15,00kn (1,99EUR) po projekciji, gledatelje očekuje program za sve uzraste, a na rasporedu će se u 11 i 17 sati za najmlađe pronaći sinkronizirana avantura Put oko svijeta u 80 dana (r. S. Tourneux), najpoznatija putopisna pustolovina o otplovljavanju svijeta; od užarenih pustinja do tajanstvenih džungla. U 19 sati prikazat će se Alcaras (r. C. Simon) španjolski kandidat za nagradu Oscar i prvi film na katalonskom jeziku koji je osvojio Zlatnog medvjeda  u Berlinu. Priča je to o obitelji koja je svako ljeto provodila berući breskve, no zemljoposjednici odluče posjeći voćnjak i postaviti solarne panele.  U 21:10 program zaključuje Južni vjetar: Ubrzanje (M. Avramović), akcijski triler o kriminalcu koji, po saznanju da mu je brata zarobila suparnička banda, odustaje od pokušaja da ozakoni svoju kriminalnu prošlost.

Dan Europskog Art filma obilježava se u suradnji s međunarodnim kino mrežama Europa Cinemas i CICAE, a od 2016. u više od 700 kina i više od 40 zemalja sudjelovalo je u proslavi raznolikosti europske kinematografije.

Odgovori

Pin It on Pinterest