Otvoren Centar podrške CP521 u Puli

Na adresi Zagrebačka 18 u Puli 10. studenoga 2022. godine otvoren je Centar podrške CP521. Ovo je  inovativna socijalna usluga razvijena na Urbanom području Pula s ciljem pružanja socijalne usluge savjetovanja i pomaganja te organiziranja različitih aktivnosti i psihosocijalne podrške. Centar objedinjava sve pružatelje socijalnih i zdravstvenih  usluga s područja gradova Pule i Vodnjana, te općina Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban, kako bi se što učinkovitije pružile informacije korisnicima.

“Danas je poseban dan, ne samo za Pulu, nego za cijelo urbano područje jer su zahvaljujući ovom projektu povučena sredstva za omogućavanje najpotrebitijima inovativne socijalne usluge. Prostor u kojem će Centar djelovati u vlasništvu je Grada Pule, a u potpunosti je adaptiran i prilagođen osobama s invaliditetom” rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić i za kraja nadodala kako je “sama svrha Centra umrežavanje korisnika i pružatelja usluga socijalne i zdravstvene skrbi”.

Centar podrške osim starijoj populaciji i osobama s invaliditetom, pružat će usluge podrške i informiranja iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i beskućnicima, djeci, ovisnicima, psihički bolesnim osobama, nezaposlenim osobama.

“Uz marljiv rad došli smo do cilja, a to je otvaranje samog Call centra. Broj telefona 052 521 522 bit će dostupan od 21. studenog 2022. godine kad će i sam Centar započeti s radom. Centar će primarno pružati informiranje i savjetovanje, ali i povezivanje pružatelja usluga s krajnjim korisnicima” istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov te pojasnila kako im je želja da korisnici što brže dođu do informacije, dobiju savjet i na kraju uslugu koja im je potrebna.

U sklopu projekta CP521 izvršena je katalogizacija i standardizacija postojećih socijalnih i zdravstvenih usluga, a pružatelji usluga (ustanove i udruge civilnog društva s područja socijalne skrbi i zdravstva) povezani su s krajnjim korisnicima.  Na ovaj  način, uz pomoć djelatnika, omogućena je veća dostupnost informacijskih kanala, komunikacijskih i medijskih sadržaja osobama s invaliditetom, starijim osobama i njihovim obiteljima.

Djelatnici su educirani za rad s ranjivim skupinama, te kroz rad informiraju javnost o problemima ranjivih skupina i važnosti aktivnog uključivanja istih u zajednicu. Projektni prijedlog prijavljen je od strane Grada Pule uz podršku ostalih gradova i općina s urbanog područja Pula. Vrijednost projekta je 2,5 milijuna  kuna, te se radi o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Centar će raditi od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, te će telefon 052 521 522 i web biti u funkciji od 21. studenog 2022. godine.

Naziv projekta: Centar podrške 521

Naziv programa: ITU Mehanizam; Europski socijalni fond – ESF; Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“; Specifični cilj 9.i.1. – Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina u Urbanom području Pula

Nositelj projekta: Grad Pula-Pola

Partneri na projektu: Hrvatski Crveni križ-Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre i Društvo distrofičara Istre-Pula

Ukupna vrijednost projekta: 2.684.263,48 kn

Ostvarena vrijednost projekta odlukom Ministarstva: 2.563.680,34 kn

Stopa sufinanciranja EU: 100%

Razdoblje provedbe: 25.05.2021. – 25.05.2023.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Odgovori

Pin It on Pinterest