Predavanje Davida Orlovića “Povijest gradskih četvrti Sv. Polikarp, Mornarička bolnica i Sisplac” u Puli

U četvrtak, 17. studenoga 2022., s početkom u 18 sati u Osnovnoj školi Stoja u Puli (Brijunska ulica 5) održat će se predavanje Davida Orlovića, mag. hist., pod naslovom “Povijest gradskih četvrti Sv. Polikarp, Mornarička bolnica i Sisplac”. Organizator je Mjesni odbor Sv. Polikarp-Sisplac u suradnji s Istarskim povijesnim društvom – Società Storica Istriana.

O predavanju:

Prostor Mjesnog odbora Sv. Polikarp – Sisplac proteže se od Mornaričkog parka do Gortanove uvale te obuhvaća gradske četvrti Sv. Polikarp, Mornarička bolnica i Sisplac. Početak izgradnje i naseljavanja tog područja seže u drugu polovicu 19. stoljeća. Predavanje će dati povijesni presjek njegova razvoja, a poseban će naglasak biti nazgradama i ambijentima nestalim tijekom katastrofe Drugoga svjetskog rata.

O predavaču:

David Orlović, mag. hist., rođen je 1987. godine u Puli. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Trenutno radi kao nastavnik povijesti u Osnovnoj školi dr. Mate Demarina Medulin i Gimnaziji Pula. Redovito objavljuje priloge u tiskanim medijima te domaćim časopisima, uglavnom o temama iz međuratne povijesti Istre te sudjeluje na znanstvenim skupovima. Autor je knjige Etiopski rat i fašizam u Istri 1935. – 1941, koautor knjiga Dani u Wagni, Turizam medulinske rivijere, Vremeplov 4. Kinematografske djelatnosti i pulska svakodnevica 1919-1943. Član je Istarskog povijesnog društva.

Odgovori

Pin It on Pinterest