Grad Pula objavio prijedlog Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje

Veliki interes Puležanki i Puležana  za kupnju POS-ovih stanova

U četvrtak, 17. studenoga 2022. godine Grad Pula objavio je prijedlog Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticanje stanogradnje (POS) koji će se graditi u Šandaljskoj ulici u neposrednoj blizini pulske obilaznice i na području Mjesnog odbora Busoler. Za kupnju stana pristigla su 382 zahtjeva, od kojih je, nakon provjere dokumentacije i bodovanja, na prijedlog Liste reda prvenstva uvršteno 318 zahtjeva.

Odlukom o uključivanju Grada Pule u Program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje, koja je donijeta na sjednici Gradskog vijeća održanoj 1. lipnja 2022. godine, Grad Pula omogućit će svojim građanima rješavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica, uz poticaj javnih sredstava te uz mogućnost kupnje po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, odnosno uz povoljnije kamate i rokove otplate.

Nakon toga, Gradsko vijeće 1. kolovoza 2022. godine prihvatilo je odluku kojom se propisuju uvjeti, mjerila i postupak za kupnju POS stanova te uvjeti, mjerila i postupak za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova.

Na temelju odluke gradonačelnika od 30. kolovoza o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje i Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova od 1. kolovoza 2022. godine te nakon provedenog Javnog poziva objavljenog 15. rujna, Povjerenstvo je utvrdilo prijedlog Liste reda prvenstva i prijedlog popisa zahtjeva neuvrštenih na listu reda prvenstva za kupnju POS stanova koje su objavljene na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Grada Pule te na mrežnim stranicama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Podnositelji zahtjeva imaju pravo prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlog Liste reda prvenstva, odnosno na neuvrštavanje na Listu, koji se podnosi Povjerenstvu u roku od 8 dana od dana objavljivanja.

Nakon odlučivanja po prigovorima gradonačelnik će, na prijedlog Povjerenstva, utvrditi konačnu Listu reda prvenstva koja će se objaviti na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Grada Pule te na mrežnim stranicama APN-a.

Prve dvije POS-ove zgrade izgrađene su u Medulinskoj ulici 2004. godine, zatim 2013. još dvije u Šijani, a u planu je izgradnja još 60-ak stanova u peterokatnici na katastarskim česticama od 3.507 četvornih metara u vlasništvu Grada.

Od 382 pristigla zahtjeva 64 nije udovoljilo uvjetima javnog poziva ili nisu bili potpuni te su uvršteni u prijedlog popisa zahtjeva neuvrštenih na listu reda prvenstva.

Odgovori

Pin It on Pinterest