U Antalyji održano Europsko prvenstvo u Kickboxingu

Puljanka Elizabeta Crnković europska seniorska viceprvakinja.

Uz nastup 39 država i 976 prijava u Turskoj (Antalya)  je od 11. do 20. studenog 2022. godine održano WAKO Europsko kickboxing prvenstvo za seniore.

Za Hrvatsku reprezentaciju nastupilo je 49 reprezentativca, i u europskoj seniorskoj konkurenciji u ringu i tatami disciplinama ponovno su ostvarili ogroman uspjeh s osvojenih 9 zlata, 5 srebra i 11 bronci.
Veliki je pokazatelj kvalitete rada hrvatskih trenera i to što je Hrvatska u vrhu ovog sporta plasirala na četvrtom mjestu ukupnog poretka svih prisutnih zemalja.

Iz Istarske županije nastupili su Marko Džin i Elizabeta Crnković oboje članovi pulskog KBK Planet Sporta pod vodstvom trenera Edija Viškovića koji je ujedno i izbornik hrvatske reprezentacija.

Elizabeta Crnković, osvojila je laskavu titulu europskog viceprvaka u disciplini light contact, težinska kategorija do 70kg. U četvrtfinalu s rezultatom 3:0 pobjeđuje njemačku predstavnicu Ysewyn Annu, dok u polufinalu prolazi poljsku borkinju Ledebur Beatrice. U finalu se bori protiv slovenske reprezentativke Terdin Urse, i u neizvjesnom meču nakon tri runde dvoboj završava u korist slovenske predstavnice inače višestruke europske i svjetske prvakinje.

Marko Džin nastupa u disciplini point fight težinska kategorija -89kg, i u četvrtfinalu ulazi u produžetke borbe i u vrlo izjednačenoj borbi na kraju prolazi austrijski predstavnik Fabian Verschning  rezultatom 15:14 završava na 5. mjestu.

Sam nastup na europskim i svjetskim prvenstvima veliki je uspjeh svakog sportaša iza kojeg stoji dugogodišnji naporni rad i predanost. Seniori Crnković i Džin poznati su po pregršt značajnih postignuća tijekom svoje sportske angažiranosti i ostaju ponos pulskog kluba i trenera Viškovića.

Odgovori

Pin It on Pinterest