PROJEKT VRIJEDAN 20 MILIJUNA KUNA: U Šijani će se graditi nova zgrada Centra za rehabilitaciju

Ustanova pruža usluge na nekoliko lokacija koje su fizički udaljene jedna od druge te bi u novoj, suvremeno opremljenoj zgradi pod jednim krovom mogla pružiti bolju i efikasniju skrb za sve naše korisnike, kaže ravnateljica Loretta Morosin.

Gradsko vijeće na posljednjoj je sjednici koncem siječnja donijelo odluku o prijenosu prava građenja na katastarskoj čestici 1858/5 u korist Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda. Riječ je o parceli od 8.047 četvornih metara u Šijani, kod plavo-žutih nebodera, na kojoj Centar namjerava izgraditi novu zgradu. Iz Grada napominju da je postojeća zgrada u Budicinovoj ulici građena fazno te da su dijelovi objekta prema današnjim propisima nedostatni kad je riječ o energetskoj zaštiti i učinkovitosti.

Prema procjeni, trošak izgradnje i opremanja nove zgrade Centra iznosi oko 20 milijuna kuna, a projekt se planira financirati iz europskih fondova, i to putem Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, na poziv za unapređenje infrastrukture kao potpore pružanja socijalnih usluga u zajednici.

Referentna točka

Ravnateljica Centra Loretta Morosin objašnjava da se, s obzirom na ekspanziju broja korisnika, nametnula i potreba za ustrojem novih odjela i kabineta.

– Kao jedina javna ustanova s područja Istarske županije koja provodi dijagnostiku, ranu habilitaciju i rehabilitaciju djece, mladeži i odraslih osoba s teškoćama u razvoju, Centar je postao referentna točka gdje se roditelji javljaju kada se posumnja da bi njihovo dijete moglo imati nekakvih teškoća. To je jedno od prvih mjesta gdje započinju svoj put poticanja djeteta da ostvari svoje maksimalne potencijale, kaže ravnateljica.

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest