Važna uloga Istarskog Festivala Vjenčanja TIJARAsposaNEWS za promociju Istre kao wedding destinacije

Sinoć su zatvorena vrata 21. izdanja TIJARAsposaNEWS Istarskog Festivala Vjenčanja.Bila je to prava čarolija boja, melodija, ritmova i okusa koji su se stopili u jedinstveni događaj gdje budući mladenci mogu pronaći sve što im treba za poseban dan u životu, njihovo vjenčanje.

TIJARAsposaNEWS donosi jedinstvenu manifestaciju koja objedinjuje brojne vrijedne obrtnike, tvrtke i poduzetnike koji stvaraju jedinstvene proizvode i usluge za taj poseban dan. Jer, upravo su vjenčanja jedan vrhunski proizvod koja, ukoliko se ističu kvalitetom, nalaze vrlo lako prostor na tržištu. U trenutku kada na našim prostorima postoje takve kvalitetne usluge i proizvodi koje možemo ponuditi, stvara se i jedinstvena prilika za kreiranjem posebnog turizma, gdje Istra postaje interesantna kao destinacije za vjenčanja.

Zato je Istarski Festival Vjenčanja u Puli zapravo pravo mjesto gdje se može tijekom dva dana pogledati sve što oni najbolji nude za taj poseban dan. Uz dvije revije dnevno, buduće mladenke su mogle pogledati nanovije trendove i modele vjenčanica a i mladenci odijela. Svoje haljine i prijedloge za vjenčanje predstavili su iz Salona vjenčanica Biba, Angels wedding, Vjenčanice Lorena, Varteks, butik Oh la la te dječja moda Blu kids.

Festival je ove godine odjekivao prekrasnim notama glazbenih nastupa. Damir Kedžo održao je dirljiv koncert za sve okupljene koji su uživali u romantičnim zvukovima. Predstavili su se i DJ Fabris te Tamburaški sastav Merak iz Rijeke. Za plesne nastupe koji su krasili program pobrinuli su se iz Plesnog centra Studio a gošće su bile i Pulske mažoretkinje. Nezaobilazno je bilo posjetiti slatke štandove koji su predstavili najnovije proizvode za sve sladokusce te one koji doista uskoro moraju odabrati svadbenu tortu. Posjetitelji su mogli kušati slastice Pekare Concettino te Isidora Patisserie by IZO. Paola Damijan iz Pekare Concettino naglasila je da nije najbitnije kakvi su trendovi već da sve polazi od želja, volje i ukusa mladenaca te da se svaka torta uglavnom i personalizira. Kamera foto aparata učinit će da se mladenka na njezin dan osjeća posebno, kao zvijezda, a to su omogućili iz labinskog Foto Festivala koji su i jednom od posjetitelja odlučili pokloniti fotoaparat.

Čim se zatvore vrata Festivala Vjenčanja, kreće se s organizacijom novog, još boljeg Festivala za 2023. godinu. Svakako se nastoji kroz promociju Festivala promovirati i Pula, Istra, kao destinacija za organizaciju vjenčanja jer definitivno postoji cijeli spektar proizvoda i usluga koji potencijalni mladenci ovdje mogu pronaći. Marijana Dabo Percan iz Tijara model & event management agencije, koji je organizator ovog događaja, kaže da je nužna povezanost institucija, hotelskih kuća, turističkih agencija i sve brojnijih poduzetnika koji se uključuju te svoje proizvode i usluge nude u specifičnoj branši turizma – organizaciji vjenčanja.  Stoga je bitna i suradnja s institucijama Gradom Pula, Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Pula, Turističkom zajednicom Grada Pule te Turističkom zajednicom Istarske županije koji su partneri na projektu. Ovaj sektor zanimljiv je i izvan naših granica, jer se već dulji niz godina Istra promovira i kao wedding destinacija.

Upišite u kalendar mjesec studeni 2023. godine jer očekuje vas 22. izdanje Istarskog Festivala Vjenčanja TIJARAsposaNEWS.

Odgovori

Pin It on Pinterest