Pula dobiva novi gradski uspon!

Početkom studenoga započeli su radovi na proboju uspona na Kaštel čime će Pula dobiti novi gradski uspon. Radovima će biti obuhvaćena izgradnja novog uspona koji će imati tri funkcionalna kraka.

Prvi će krak ići od Ulice Castropola, pored Sveučilišne knjižnice, pa sve do ulaza u Malo rimsko kazalište, koji će biti armirano betonski obložen prefabriciranim terazzo pločama. Ispred Malog rimskog kazališta formirat će se mali trg koji će biti oblikom usklađen s prvim krakom. Na taj će se prostor nadovezati drugi, čelični krak stubišta uz Malo rimsko kazalište te treći, čelični krak uza zemljani nasip bedema Kaštela do najviše kote, gdje je predviđeno novo gradsko šetalište.

Radovi su započeli na čišćenju terena. U tijeku su još arheološka istraživanja, prilikom kojih je otkriven dio kamene obloge zemljanog nasipa bedema Kaštela, te ostaci zidova. Po dovršetku istraživanja, uskladit će se projektna dokumentacija i započet će se s izvođenjem temelja drugog i trećeg čeličnog kraka.

Ukupna vrijednost radova je oko 6,5 milijuna kuna PDV-om.

Izvođači radova su Zajednica ponuditelja Kapitel i Trgometal iz Žminja, a rok izvođenja radova je 120 radnih dana. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Učka – konzalting iz Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest