Pored kontejnera pronašao streljivo!

Policija apelira na građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja, minsko-eksplozivnih sredstva i streljiva bez sankcija

Pulskoj je policiji 9. prosinca  oko 11.10 sati građanin dragovoljno predao 71 komad streljiva koje je pronašao kod kontejnera za smeće.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja, minsko-eksplozivnih sredstva i streljiva bez sankcija.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom molimo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Odgovori

Pin It on Pinterest