Slaven Škrobot u Dnevnom boravku Rojca

U srijedu 14. prosinca, s početkom u 19 sati, u Dnevnom boravku Rojca održat će se motivacijsko putopisno predavanje Slavena Škrobota „Protiv svih izgleda“. Slaven Škrobot pulskoj će publici ispričati svoju priču, predstaviti svoj životni put i svoje najveće putovanje i projekt u sklopu kojeg je biciklirao od Savudrije do Istanbula. Ovo događanje organizira Planinarsko društvo Glas Istre u sklopu Otvorene platforme Rojc, a u suradnji sa Savezom udruga Rojca. 

Slaven Škrobot, putnik bez koraka, sve je samo ne običan putnik. Iako mu se život u potpunosti preokrenuo naglavačke jednim skokom u more, trajno oduzet od prsa na dolje i u potpunosti ovisan o tuđoj pomoći, svoju strast pronašao je u putovanjima. Putuje na egzotične destinacije van ruta predviđenih za osobe s invaliditetom na što jednostavniji način rušeći sve barijere i stereotipe.

Na svoje stanje, kao i na kolica ne gleda kao prepreku, već kao na izazov. Tako je od početka svojih postigao razne uspjehe i oborio neke svjetske rekorde!

–           Prva osoba na svijetu u kolicima koja se popela do Manastira u Petri

–           Putnik godine za 2020. godinu

–           Prva osoba na svijetu u kolicima koja se popela na planinu Sinaj u Egiptu

–           Biciklom na ruke prošao 3500 km od Savudrije do Istanbula

–           Putnik godine za 2022. godinu

–           Najbolji putnički projekt za 2022. godinu

–           Prva osoba na svijetu u kolicima koja se popela na Pidurangalu na Šri Lanki

–           Posjetio najudaljenije Hrvatske otoke, Palagružu i Jabuku

–           Nagrada za najboljeg putnika na svijetu s invaliditetom za 2022. godinu

Ovaj strastveni putnik, putopisac, bloger, avanturist i pustolov o svojim putovanjima i problemima s kojim se radi svojeg stanja susreće na njima, piše na svojem blogu. Cilj mu je upoznati ljude sa životom jedne osobe s invaliditetom, naučiti ih i osvijestiti o invaliditetu te im prikazati koliko je truda i žrtve potrebno da bi se na daleke destinacije putovalo u takvom stanju. Osim toga, nastoji ljude motivirati i potaknuti da se odluče živjeti svoje snove i svojim primjerom dokazati da je apsolutno sve moguće ako se to želi!

Konstantno željan novih izazova, rušenja barijera i dokazivanja svima suprotno, prošle se godine uputio na svoje najizazovnije, najteže i najduže putovanje. Naime, krenuo je u svoj prvi projekt „Slavenovih 1000 km u kolicima za osmijehe na licima“ u kojem je pomoću bicikla na ruke odbiciklirao 3500 km od Savudrije, preko Atene to Istanbula. Cilj projekta bio je skupiti 150.000,00 kn kako bi se kupila četiri posebno prilagođena bicikla za osobe s invaliditetom.

Odgovori

Pin It on Pinterest