Gradu Puli odobrena bespovratna sredstva za provedbu projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“

Gradu Puli Odlukom o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022., program Erasmus + – Ključna aktivnost 154 za područje mladih, odobreno je ukupno 31.300,00 eura za provedbu projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“.

Projekt će se u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023. provoditi u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Školom za odgoj i obrazovanje-Pula. Projektom „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“ pruža se podrška izradi Lokalnog programa za mlade Grada Pule  za razdoblje od 2024. do 2027. godine na način da usporedno informiraju i osnažuju različite ciljane skupine- mladi i predstavnici donositelja odluka, za kvalitetno i suradničko sudjelovanje u procesu kreiranja javnih politika za mlade na lokalnoj razini. Ovim se projektom stvaraju dodatni prostori i prilike za međusobno povezivanje mladih, uspostavu i razvoj odnosa povjerenja, pri čemu se provedbom aktivnosti temeljnih na visokoj razini participacije sudionika u svim fazama omogućuje stvaranje osjećaja „vlasništva“ nad procesom kao i samim dokumentom.

Opći cilj projekta je doprinijeti većem uključivanju mladih u procese donošenja odluka i razvoj lokalne zajednice kroz aktivnosti osnaživanja kompetencija mladih i jačanja kapaciteta ključnih dionika u procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2027. 

Uz redovite partnerske sastanke usmjerene praćenju i ostvarivanju rezultata provedbe aktivnosti projekta te informiranju šire javnosti, provest će se ukupno 19 aktivnosti – događaja za mlade, sistematiziranih u okviru 9 setova aktivnosti, pri čemu su aktivnosti usmjerene: osnaživanju mladih za participativno osmišljavanje i provedbu akcijskog istraživanja potreba mladih, kreiranju youth-friendly kampanje i brošure namijenjene informiranju mladih o važnosti i ulozi te područjima djelovanja strateškog dokumenta, osnaživanju mladih i predstavnika donositelja odluka za sudjelovanje u aktivnostima dijaloga u okviru kojih se definiraju ciljevi, mjere i aktivnosti iz ključnih područja važnih za aktivno sudjelovanje mladih u društvu, kao i osnaživanju mladih koji se suočavaju s preprekama sudjelovanju, s naglaskom na mlade s intelektualnim teškoćama.

U okviru projekta održat će se ukupno 8 tematskih dijaloga mladih i donositelja odluka, u svim područjima od interesa mladih: obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje; aktivno sudjelovanje i održivi razvoj zajednice; kultura; zapošljavanje i razvoj poduzetništva; rad s mladima; mladi u europskom i globalnom okruženju; socijalna uključenost mladih; zdravlje, rekreacija i sportske aktivnosti mladih. Temeljem rezultata tematskih dijaloga izradit će se Lokalni program za mlade Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2027. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest