Advent u Puli – Dolazak Djeda Mraza, žive jaslice, prijenos utakmice, Nipplepeople i Antitodor

I druga će polovica prosinca proteći u znaku brojnih programa za sve uzraste, a uz svakodnevne programe; rezidenciju Djeda Mraza, klizališta i veselog vlakića, građane i građanke očekuju bogati raznovrsni programi za sve uzraste i afinitete.

Srijeda, 14. prosinac, rezervirana je za kreativnost u Dječjoj knjižnici s radionicom „Natale con piccoli terremoti“ uz učenje talijanskog jezika u 17 sati. Program uz glazbu se nastavlja u INK u 19:30 kada će uz slobodan ulaz Glazbena škola Ivana Matetića-Ronjgova Pula izvesti tradicionalni Božićni koncert. Danteov trg rezerviran je za jazz standarde i hard bop estetiku od 20 sati uz kvintet Sterptet.

U četvrtak glazbe neće nedostajati na mnogobrojnim lokacijama, a u 19 sati za početak održat će se Gitarijada na Portarati i program Groovotek Ice skatin’ na klizalištu. Pola sata kasnije u INK pulski će Big Band izvoditi glazbu Duke Ellingtona, jednom od najutjecajnijih glazbenika u povijesti jazz glazbe, a 20:00 zabavu na Danteovom trgu osigurat će DJ Nice. Dan se, pak, otvara plesnom poslasticom na Portarati u 17 sati kada će Plesna udruga Sense & Dance izvesti Christmas Show Dance.

U petak, 16. prosinca u 17 sati, najmlađe će u Parku grada Graza zabaviti predstava „Cvrčak i mrav“ Teatra Naranče. Posljednji ovogodišnji koncert projekta Organum Histriae u suradnji s Muzičkom Akademijom u Puli održat će u 19 sati u crkvi Sv. Antuna. Veličanstveni novogodišnji koncert Riječkog simfonijskog orkestra Zajc u INK na rasporedu je u 19:30, a sat vremena kasnije na Portarati nastupaju Electrical Zhbrufadors.

Nezaboravan provod najmlađe očekuje u subotu već od jutarnjih sati. U Parku grada Graza u 10 sati krenut će Štulocikl, dvometarski bicikl kojeg Martiniuss vozi na štulama, a istovremeno u Dječjoj knjižnici održat će se radionica izrade blagdanskih čestitki. U 11 sati, uz pratnju članovi kluba Twin Horn MC  u Pulu stiže Djed Mraz. Moto klub Twin Horn MC prvi je u Hrvatskoj započeo s organizacijom dolaska Djeda u grad, a kasnije su isto usvojili i drugi moto klubovi diljem Hrvatske. Program dočeka Djeda Mraza započinje u 11 nastupom Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula. U nastavku će se Djed družiti s najmlađima i dijeliti im bombone, dok će program animirati Zemlja Zabave.

Na Portarati će biti i organizirano gledanje utakmice hrvatske reprezentacije za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a DJ će zagrijavati publiku od 15 sati do početka prijenosa i nakon završetka utakmice, sve do koncerta Nipplepeople. Popratni glazbeni program i prijenos publiku očekuje u isto vrijeme i na Danteovom trgu.

Od subote u 17 sati, pa sve do Božića najmlađe će svakodnevno uz Baku Mraz, u rezidenciji (Forum 9) dočekivati i Djed Mraz. Popodnevni i večernji program zadovoljit će sve afinitete; u Parku grada Graza djecu će oduševiti čak tri programa; Božićne nevolje patuljka Pina u izvedbi IRTE – Istre Inspirit u 17 sati, sat kasnije vatreno – vodeni program Fire Show cirkusanta Martiniussa, a u 18 sati predstava „Noć prije Božića“ u Teatru Naranča. Glazbu za sve ukuse upotpunit će Večer tradicijske glazbe SAKUD Pula , KUD Uljanik i gosti u INK u 19 sati uz slobodan ulaz, hrvatska elektro-pop senzacija Nipplepeople na Portarati u 21:30, a glazbu na Danteovom osigurat će DJ Giuly od 21 sat.

Ni u nedjelju neće nedostajati cjelodnevne zabave. Već u 10:30 na Tržnici nastupa Big Band, a posebna atrakcija kićenja i potapanja božićnog bora na Valkanama, u organizaciji RK Meduza uz prigodan program, na rasporedu je u 11 sati. Istoga dana u 17 sati KUD Lino Mariani popratit će paljenje posljednje adventske svijeće kod fontane u Ciscuttijevoj. Po prvi puta na pulskom Adventu uprizorit će se žive jaslice koje će posjetitelji moći pogledati od 18. do 23. prosinca od 17 do 20 sati. Jaslice će uz pulsku Katedralu uprizoriti polaznici Dramskog studija INK. Najmlađe će u 18 sati uveseliti predstava „Zvonar Crkve Notre Dame“ u Teatru Naranča, a odličan provod osiguran je i na Portarati u 20:30 kada će se, zbog kiše ranije odgođen, održati koncert grupe Antitodor.

Odgovori

Pin It on Pinterest