Javno savjetovanje o izmjenama UPU-a Max Stoja: Koje javne sadržaje želite vidjeti na 50.000 m2 na kojima je ranije planiran „Filmski studio“?

U srijedu, 14. prosinca 2022. godine Grad Pula pokrenuo je javno savjetovanje o Nacrtu Odluke o izradi četvrtih izmjena i dopuna UPU-a Max Stoja.

Izmjenama se pristupa na inicijativu investitora radi izmjene planskih rješenja na nekretninama u vlasništvu tvrtke Max City, u skladu s mogućnostima iz važećeg GUP-a, a koja su nastala kao posljedica detaljnije razrade prostora čime i promjena u konačnom izgledu i sadržaju planiranih projekata.

Okosnica izložene inicijative sadržana je u namjeri investitora za realizacijom projekta koji bi doveo do „formiranja nove stambene ulice s poslovnim sadržajima (duž postojeće prometnice), a što će u konačnici rezultirati potpunim preoblikovanjem postojeće situacije i davanjem urbane vizure nekadašnjem kamenolomu.

Pored izmjena planskih rješenja na nekretninama u vlasništvu investitora za veliki dio obuhvata, površine od gotovo 50.000 metara četvornih važećim planom rezervirane za realizaciju filmskog studija, ove izmjene otvaraju mogućnost definiranja i ostalih sadržaja koje ocjenjujemo nedostajućim u neposrednom okruženju.

Stoga koristimo priliku pozvati svu zainteresiranu javnost da se već u ovoj ranoj fazi pripreme Nacrta Odluke uključi s konkretnim prijedlozima kako bismo imali što kvalitetniju Odluku o izradi te posljedično i kvalitetnija planska rješenja“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Pule Ingrid Bulian.

Primjedbe, prijedloge i/ili mišljenja na izloženi Nacrt Odluke moguće je slati na mail adresu upumaxstoja@pula.hr do 14. siječnja 2023. godine do kada traje javno savjetovanje.

Po izradi Izvješća o provedenom javnom savjetovanju,  prijedlog Odluke uputit će se Gradskom vijeću Grada Pule na donošenje te će time i formalno započeti postupak izrade izmjena i dopuna Plana.

Nacrt prijedloga Odluke o izradi IV. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Max Stoja“ s obrazloženjem dostupan je na poveznici:

https://www.pula.hr/hr/eusluge/ekonzultacije/ekonzultacije-u-tijeku/91/nacrt-prijedloga-odluke-o-izradi-iv-izmjena-i-dopuna-urbanistickog-plana-uredjenja-max-stoja/

Odgovori

Pin It on Pinterest