Grad Pula za predstojeće blagdane dodjeljuje 850,00 kuna umirovljenicima koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć   

Grad Pula kontinuirano  pruža financijsku potporu umirovljenicima s nižim prihodima koji imaju prebivalište na području grada Pule minimalno posljednjih pet godina.

Pomoć se isplaćuje svaka tri mjeseca u  iznosu od 400,00 do 600,00 kn, ovisno o visini mjesečnog prihoda; umirovljenicima samcima s prihodom do 2.100,00 kn, odnosno jednom umirovljeniku u obitelji čiji  prihod po članu obitelji  iznosi do  1.850,00 kn.

Nakon što je Grad je u travnju ove godine po prvi put osigurao novčane bonove za uskršnje blagdane umirovljenicima koji primaju novčanu pomoć zbog nižih prihoda, ponovno ćemo i za ove predstojeće blagdane osigurati poklon bon.

Bonovi u vrijednosti od 350,00 kuna bit će dostavljeni na kućnu adresu umirovljenika.

Pored navedenog, umirovljenicima, koji zbog nižeg materijalnog statusa  temeljem Odluke o socijalnoj skrbi tromjesečno ostvaruju pravo na novčanu pomoć, Grad Pula će zbog povećanja  cijena energenata, kao protuinflacijsku mjeru, dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć u obliku isplate energetskog dodatka.

Novčana pomoć u obliku energetskog dodatka realizirat će se pojedinačnom, jednokratnom uplatom, u iznosu od 500,00 kuna na tekući račun, ili adresu korisnika.

Odgovori

Pin It on Pinterest