Puhački orkestar grada Pule održati će blagdanski koncert u INK-u

U četvrtak, 22. 12. 2022. u 19.30

Puhački orkestar grada Pule, s dirigentom Brankom Okmacom, nastupa u četvrtak, 22. prosinca 2022. s početkom u 19.30 u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, u sklopu manifestacije Advent u Puli – L’Avvento a Pola. Ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj – Blagdanski koncert – izvođači svojoj publici kao i uvijek dosad poklanjaju, ulaz je slobodan.

U organizaciji Puhačkog orkestra, uz suorganizatore INK i i SAKUD Pula te pokroviteljstvo Grada Pule, koncertna će večer svojim posjetiteljima ponuditi raznolik program koji su pulski puhači vrijedno uvježbavali. Odabrane skladbe čine dvije isprepletene cjeline – klasičnu, bečkog, odnosno austro-ugarskog ugođaja, i drugu, prožetu latinoameričkim ritmovima. Zajednički im je plesni karakter: valcer, bossa nova, rumba, samba, mambo. Ozračje Beča donosi i uvertira operete Dichter und Bauer, a duh Božića potpuri tradicionalnih pjesama Dream In the Silent Night.

Za vizualizaciju koncerta zaduženi su Daniel & Iva, a kroz program će nas voditi Jan Franjul.

Puhački orkestar grada Pule, osnovan je 1993. godine, a čine ga glazbenici svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Prva je i najveća sekcija istoimene udruge – glazbenog centra koji djeluje u Rojcu, a čine ga još Big Band Pula, manji instrumentalni sastavi i Ženska klapa Teranke.

Pulski puhači i ovom prilikom pozivaju buduće članove da im se pridruže.

Odgovori

Pin It on Pinterest