Gradsko vijeće usvojilo odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova i u 2023. godini

Gradsko vijeće Pule na posljednjoj sjednici u 2022. godini održanoj 20. prosinca 2022. godine prihvatilo je odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova.

Kako je obrazložio pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Damir Prhat riječ je o zemljanim radovima i radovima na izgradnji konstrukcija građevina  za koje se utvrđuju posebni uvjeti, a ne provodi postupak donošenja rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš, odnosno postupka ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš i/ili ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu. Iz odluke su izuzete građevine javne i društvene namjene namijenjene obavljanju djelatnosti u području društvenih djelatnosti, odnosno odgoja, obrazovanja, prosvjete, znanosti, kulture, sporta, zdravstva i socijalne skrbi.

Nadalje, zabrana se, sukladno zakonu, ne odnosi na građevine, odnosno radove za čije je građenje, odnosno izvođenje utvrđen interes Republike Hrvatske, na uklanjanje građevina na temelju rješenja građevinske inspekcije ili odluke drugog tijela državne vlasti te građenje građevina, odnosno izvođenje radova u godini u kojoj je odluka stupila na snagu.

Prema toj odluci potpuna zabrana zemljanih radova i radova na izgradnji rekonstrukciji građevina na snazi će biti od 15. srpnja do 15. kolovoza 2023. godine, dok će od 1. do 14. srpnja te od 16. do 31. kolovoza radovi biti dozvoljeni s ograničenim vremenom od 9 do 17 sati te subotom od 9 do 14, sati, dok nedjeljom, blagdanima i neradnim danima i dalje neće biti dozvoljeni građevinski radovi.

„Grad Pula turistička je destinacija i destinacija kulturnog turizma koju svake godine posjećuje sve veći broj domaćih i stranih gostiju željnih kvalitetnog odmora koji grad Pula pruža. Iz godine u godinu bilježi se porast broja gostiju koji borave na području grada te Pula postaje izrazito popularna turistička destinacija te iz tog razloga predlažemo privremeno ograničiti i zabraniti navedene radove, na području Grada, osim na području Industrijske zone“, rekao je pročelnik Prhat obrazlažući prijedlog odluke.

S 13 glasova „za“ donesena je i odluka o imenovanju članova Upravnog odbora Zaklade za sport Grada Pule koji čine Iva Burić, Goran Percan, Elvis Peršić, Anja Šegota i Enver Šeperović. Elvis Peršić bit će predsjednik Upravnog odbora, a Anja Šegota njegova zamjenica. Mandat članova Upravnog odbora Zaklade traje četiri godine.

„Dobili smo povjerenje ozbiljnih ljudi koji u Zakladi žele ozbiljno raditi. Zaklada ima dva važna zadatka – pomoći talentiranim sportašima i trenerima koji će pridonijeti razvoju vrhunskog sporta u Puli. Prvih 550 tisuća kuna predstavlja prvi doprinos za sport“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Gradsko vijeće prihvatilo je i Listu od 19 kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Pule koji ispunjavaju uvjete iz Javnog poziva za isticanje kandidatura objavljenog  20. listopada 2022. godine, a u Savjet mladih, na mandat od tri godine, izabrani su: Karmen Kresina, Jan Franjul, Paolo Trani, Nino Šarić, Davor Jačimović, Lana Buić, Ivan Haubrih, Diego Vitasović i Eni Krešević.

Odgovori

Pin It on Pinterest