Predstavnici Grada Pule obišli OŠ – SE Giuseppina Martinuzzi Pula – Pola i OŠ Kaštanjer

U sklopu obilaska pulskim odgojno – obrazovnim ustanovama 22. prosinca 2022. godine zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić i zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivane Sokolov posjetili su OŠ – SE Giuseppina Martinuzzi Pula – Pola i OŠ Kaštanjer.

S ravnateljicom OŠ – SE Giuseppina Martinuzzi Pula – Pola Susannom Cerlon razgovaralo se o aktualnim temama i planovima za uređenju školske knjižnice. Ravnateljica škole je provela zamjenike gradonačelnika i pročelnicu kroz školu, te su se susreli s djelatnicima škole, učenicima nižih i viših razreda.

Škola postoji od 1947. godine, a od 1978. godine nosi ime Giuseppina Martinuzzi. Ima ukupno 405 učenika. Matična škola je podijeljena u dvije zgrade, te se razredna nastava odvija u jednoj, a predmetna nastava u drugoj zgradi. U svom sastavu imaju Područnu školu Galižana i Područni odjel Šišan.

Ravnateljica OŠ Kaštanjer Nada Crnković dočekala je zamjenicu gradonačelnika Ivonu Močenić i pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivane Sokolov s učiteljicama i učenicima drugih razreda koji su im prigodnim recitacijama i pjesmom zaželjeli dobrodošlicu i čestitali nadolazeće blagdane.

S ravnateljicom Nadom Crnković se razgovaralo o poteškoćama i izazovima u radu, te budućim planovima za nadogradnju i izgradnju škole. Ravnateljica je potom sa zamjenicom gradonačelnika i pročelnicom obišla nekoliko nižih i viših razreda, prostore pojedinih kabineta gdje su se susrele s učiteljicama, učiteljima i učenicima, te kratko s njima porazgovarale.

OŠ Kaštanjer ima 546 djece u 24 razredna odjeljenja. Osnovana je 1958. godine, a od 1962. godine nastava se održava u prostorijama u kojima se uči i danas. Nastava se odvija u matičnoj školi, te u Područnom odjelu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta gdje nastavu pohađaju svi treći i svi četvrti razredi kako bi svi učenici bili u jednosmjenskoj nastavi.

Predstavnici Grada Pule će s obilaskom pulskim odgojno – obrazovnim ustanovama nastaviti početkom iduće godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest