Objavljeni rezultati natječaja Remiks identiteta 8 udruge Metamedij

Udruga Metamedij je početkom prosinca 2022. godine raspisala natječaj za remiksiranje glazbe Remiks identiteta 8. Tema natječaja je remiks suvremene glazbe s bitinadama. Riječ je o pučkoj glazbi karakterističnoj za rovinjsko područje, a označava onomatopejsku višeglasovnu pratnju solista.

Stručni žiri u sastavu Milan Đurić, Alessio Giuricin i Marino Jurcan odabrali su sljedeće prijave:
1. mjesto: Marko Kalčić i Anica Franjul „E guarda gia da secoli (Disconada Fiasco! Remix)“;
2. mjesto: Abiral Khadka „La Sarturela (Joondroid Remix_Mixdown Peak [-4]_BPM 103)“.
Na temelju odluke žirija, u izbor za zajedničko izdanje ulaze i sljedeće prijave: Eva Badanjak „La Sarturela (modrozelena Remix)“ i Damir Tubak „I muratori (Žminjski Trapmix)“.

Rezultati natječaja objavit će se na zajedničkom izdanju Remiks identiteta 8. Remiks identiteta glazbeni je projekt udruge Metamedij koji se provodi u sklopu Metamedia Laba i glazbenog community studija Metamusic – kreativnih laboratorija Društvenog centra Rojc, čija je svrha lokalnim umjetnicima omogućiti uvjete za glazbenu produkciju. Projekt nastoji uspostaviti dijalog između tradicijske i suvremene glazbe, te istražuje mogućnosti komunikacije među društvima, kulturama, tradicijama, povijesnim razdobljima i smjerovima kroz suvremenu glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu sa suvremenom. Sva dosadašnja izdanja Remiksa identiteta dostupna su na Bandcamp stranici Metamusic Production.

Kroz djelovanje zajedničkog glazbenog Metamusic community studija cilj udruge Metamedij je omogućiti i podržati aktivno i učinkovito sudjelovanje mladih u umjetničkoj glazbenoj produkciji na gradskoj, županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini. Studio djeluje od 2003. godine u Društvenome centru Karlo Rojc, a njegove su osnovne aktivnosti glazbeno izdavaštvo, edukativne radionice i natječaji za mlade autore pod vodstvom volonterskog tima koji uključuje glazbenike i studijske tehničare. U sklopu njegova rada dosad je objavljeno sedam uspješnih izdanja albuma Remiks identiteta, pet izdanja albuma (Re)Made in Rojc, provedeno je više edukativnih radionica te su ostvarene suradnje s brojnim poznatim imenima domaće glazbene scene. Od 2022. godine započinje sanacija studija Metamusic u suradnji s volonterima kako bi se unaprijedila kvaliteta njegova rada.

Odgovori

Pin It on Pinterest