Iz Grada poručuju: “Radovi na Bulevaru bit će okončani u planiranom roku”

Radovi u Arsenalskoj ulici, tzv. Bulevaru, koji su započeli 2. studenoga 2022. godine, teku prema planiranim rokovima i njihov se dovršetak, kako je bilo i predviđeno, očekuje 20. veljače.

U tijeku je izvođenje popravaka cestovnih rubnjaka s desne strane (iz smjera centra grada prema Verudi), a radi se o popravku rubnjaka bočnog oborinskog kanala te prilagodbi nogostupa za osobe s invaliditetom odnosno ugradnji rampi na pješačkim prijelazima desne strane.

Trenutno se izvodi i ugradnja slivnih rešetki na istoj dionici, a sve s ciljem pripreme za stavljanje prvog sloja asfalta koji bi, prema planu, trebao uslijediti krajem sljedećeg tjedna.

Na suprotnoj strani ulice bit će označena i biciklistička staza.

„Pozivam sve građanke i građane, vozačice i vozače kao i sve sudionike u prometu na strpljenje. Želja nam je da ova frekventna pulska prometnica izgleda kako dolikuje gradu po mjeri čovjeka, u koji našu Pulu doista želimo i pretvoriti“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Izvanredno održavanje Arsenalske ulice planirano je u sklopu Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, unutar komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta.

Rekonstrukcija prometnice, u dužini od gotovo 600 metara, obuhvaća prvenstveno radove na sanaciji sustava oborinske odvodnje, odnosno reduciranje broja postojećih revizijskih okna u trupu prometnice, eliminiranje dijela šahtova i  pomicanje prema sredini prometnog traka. Predviđen je i pregled te, po potrebi, zamjena drugih elemenata u funkciji prikupljanja oborinske odvodnje, kao i u konačnici sanacija same kolničke konstrukcije.

Podsjetimo, izvođači radova na sanaciji Arsenalske ulice su Cesta d.o.o., Pragrande d.o.o. i  Pulaparking d.o.o., a nadzor vrši  tvrtka Primum-ing d.o.o.

Ukupna predviđena vrijednost radova iznosi 4,5 milijuna kuna s PDV-om.

Odgovori

Pin It on Pinterest