Gradu Puli odobreno maksimalnih 1,2 milijuna kuna za energetsku učinkovitost

Na javnom pozivu za neposredno financiranje projekata smanjivanja potrošnje tvari koje oštećuju ozonski sloj i fluoriranih stakleničkih plinova u Republici Hrvatskoj, koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Gradu Puli odobreno je maksimalno mogućih 1,2 milijuna kuna (159.267,37 €) sufinanciranja zamjene dotrajalog rashladnog sustava u Polanijevom prolazu 2.

Projektom će se sufinancirat izrada projektne dokumentacije za izvođenje radova zamjene rashladnog sustava, nabava i ugradnja novog sustava uz demontažu i ekološko zbrinjavanje postojećeg sustava, kao i trošak stručnog nadzora nad izvođenjem navedenih radova.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt će financirati s maksimalno dozvoljenim iznosom od 1,2 milijuna kuna s PDV, dok ukupan projekt vrijedi 1,3 milijuna kuna s PDV-om, odnosno gotovo 178 tisuća eura.

Drugi je to projekt na istom natječaju koji je odobren Gradu Puli, uz prethodno odobren projekt na lokaciji Forum 1 (Gradska palača) koji je trenutno u provedbi.

Grad Pula ovim projektima doprinosi smanjenju i ukidanju tvari koje oštećuju ozon i fluoriranih stakleničkih plinova kako bi se olakšala tranzicija prema tehnologijama koje ovise o dopuštenim radnim tvarima s niskim potencijalom globalnog zagrijavanja i niskim utjecajem na klimatske promjene, čime se povećava kvaliteta života u gradu Puli.

Odgovori

Pin It on Pinterest