Down syndrom centru Pula svečano uručena vrijedna donacija

Danas je u prostoru Down syndrom centra Pula uručena vrijedna donacija koja je rezultat humanitarnog gala koncerta pod nazivom „Božić u INK“ koji se gotovo cijelo desetljeće održava krajem prosinca, a pod pokroviteljstvom Grada Pule i kompanije Arena Hospitality Group.

Ček na iznos od 30 tisuća kuna uručili su gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, članica Uprave Arena Hospitality Group Manuela Kraljević i idejni začetnik koncerta „Božić u INK“ Daniel Sponza, a vrijednu donaciju je u ime Centra primila ravnateljica Ines Nemet Butorac. Gradonačelnik Zoričić izrazio je zadovoljstvo naglasivši da je ovo hvalevrijedna akcija koja ima svoju tradiciju. 

Glazbeno – humanitarna priča „Božić u INK“ pokrenuta je 2013. godine te je postala glavni program Adventa i božićnih događanja u Puli. U sklopu tog projekta dosad je održano devet koncerata i prikupljeno oko 330 tisuća kuna.

Iznos namijenjen Down syndrom centru prikupljen je na koncertu održanom 23. prosinca 2022. u Istarskom narodnom kazalištu u Puli gdje je nastupio Jacques Houdek sa svojim bendom te mladi istarski glazbenik Mateo Pilat.

Down syndrom centar Pula je nevladina i neprofitna ustanova socijalne skrbi osnovana 2005. godine. Prva je i jedina ustanova te vrste u Hrvatskoj u kojoj je do sada u habilitacijske i rehabilitacijske aktivnosti bio uključen veliki broj iz cijele Hrvatske i susjednih država, a taj se broj konstantno povećava.

Odgovori

Pin It on Pinterest