Načelnik Ivan Kirac uručio novčane donacije Dječjem domu Ruža Petrović i udruzi Naš san njihov osmijeh

Općina Medulin novu 2023. godinu odlučila je započeti uručenjem donacija organizacijama i udrugama koje skrbe za najranjivije skupine društva.Tako je načelnik Ivan Kirac sa suradnicima posjetio Dječji dom Ruža Petrović u Puli koji pruža usluge skrbi djeci bez roditelja te djeci izvan vlastite obitelji iz raznih okolnosti, dobi od 7 – 21. g. te im uručio novčanu donaciju u iznosu od 1.330,00 eura. Općina Medulin za ovu se donaciju odlučila u znak zahvale za dobro koje Dječji dom Ruža Petrović čini, za brigu i zaštitu koju pruža i omogućuje bolju budućnost djeci i mladima. Trenutno Dom ima 37 korisnika od najmlađeg djeteta u dobi od 9 godina do mlađih punoljetnika. Na privremenom smještaju nalazi se 24 korisnika dok je 12 korisnika u boravku, a 1 korisnica u stambenoj zajednici. Nasmijani stručni odgajatelji, ravnateljica, socijalna radnica i stručno osoblje prilikom posjeta Općine Medulin izrazili su zahvalnost što ih je načelnik Ivan Kirac i ove godine odlučio posjetiti i pomoći im financijski u ovim izazovnim godinama.

Ravnateljica Daliborka Belošević tom je prilikom izrazila zadovoljstvo nastavkom suradnje te istaknula: „Općina Medulin nas prati već nekoliko godina, a donacije uvijek upotrebaljavmo za unaprjeđenje života djece i mladih u domu.“ Susreću se i s problemom pronalaska stručnog kadra, zdravstenim i mentalnim poteškoćama kod djece, no trude se i zalažu za unaprjeđenje života djece korisnika doma i kroz osmijeh i sustavnu pomoć pokušavaju sve negativno ostaviti sa strane i utjecati na daljnju budućnost djece.

„Općina Medulin će uvijek donirati potrebite, u ovom slučaju radi se o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi na koje smo posebno osjetljivi. Djeci koja su u našim Dječjim vrtićima, školi te na području cijele općine Medulin pružamo što više možemo kako bi imali što bolje uvjete u svom odrastanju, a za djecu bez roditeljske skrbi ulažemo također koliko god možemo jer želimo da i oni imaju svjetlu budućnost.“ izjavio je načelnik Ivan Kirac.

Općina Medulin pripremila je donaciju od 1.000,00 eura i za udrugu Naš san njihov osmijeh koja skrbi za brojne potrebite stanovnike cijele Istarske županije, organizira brojne humanitarne akcije i pomaže obiteljima s djecom koja su se trenutno zatekla u teškim periodima iz raznih zdravstvenih ili inih razloga. Načelnik Ivan Kirac novčanu donaciju uručio je predsjedniku udruge, volonteru Igoru Lopariću kojemu je tom prilikom zahvalio za nesebičnost i predanost u radu za opće dobro te humanitarnom djelovanju i zaštiti najranjivijih skupina našeg društva.

Igor Loparić, predsjednik udruge zahvalio je načelniku Ivanu Kircu što je i ove godine prepoznao potrebu i trud udruge Naš san njihov osmijeh te naglasio: “ Iznenadili su nas iz Općine Medulin, obzirom da je prosinac inače mjesec darivanja, a oni su se nas sjetili čak i u siječnju. Hvala im na tome. Već smo nekoliko puta ponovili, imamo osjećaj da je sjedište naše udruge u Medulinu, a ne u Puli koliko puta su nam pomogli i donirali sredstva. Nažalost broj potrebitih se kontantno povećava, to je nešto što ne možemo izbjeći, no zahvaljujući donatorima koji nas prate imamo mogućnosti pomoći.“ Udruga Naš san njihov osmijeh postoji od 2010. godine, a predsjednik Igor Loparić najavio je da će 2023. godina biti jedna od najintenzivnijih i najaktivnija godina njihove udruge.

Općina Medulin nastaviti će s podjelom donacija te će tako i u narednim danima obići Dom umirovljenka u Vinkuranu te udruge Snoopy i Fido.

Odgovori

Pin It on Pinterest