U Vodnjanu održana komemoracija kojom je obilježena 103. godišnjica „Vodnjanske bitke“

U ponedjeljak 16. siječnja 2023. u Vodnjanu je pred zgradom nekadašnjeg Radničkog doma u Ulici 16. januara održana komemoracija kojom je obilježena 103. godišnjica „Vodnjanske bitke“. Tim je povodom minutom šutnje odana počast žrtvama koje su stradale u napadu na tadašnje okupljalište radnika koji se dogodio 16. siječnja 1920. godine i od čijih je posljedica smrtno stradalo troje mladih Vodnjanaca.

Predstavnik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Anto Babić, predsjednik Comunità degli italiani di Dignano – Zajednice Talijana Vodnjan Maurizio Piccinelli te predstavnici Grada Vodnjan-Dignano gradonačelnik Edi Pastrovicchio i zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja uz nazočnost nekolicine građana odali su počast komemoriranjem naših mladih Vodnjanaca koji su se borili za slobodu i jednakost.

Gradonačelnik Edi Pastrovicchio osvrnuo se na važnost očuvanja antifašističkih vrijednosti i antifašizma. „Naša je moralna dužnost svake godine odati počast žrtvama kako ne bi zaboravili njihove i naše ideale. Zahvalni smo svima onima koji su dali svoj doprinos i živote kako bi položili temelje našeg identiteta i vrijednosti: antifašizam, suživot, ravnopravnost i multikulturalnost. Naša je obaveza sada prenijeti te ideale mlađim generacijama, što činimo svakodnevno našim radnjama.“ – izjavio je gradonačelnik.

Odgovori

Pin It on Pinterest