Samostalna izložba Andreja Zbašnika u HDLU Istre

Samostalna izložba Andreja Zbašnika pod nazivom “Intuitivno-energetska anatomija prostora – Ljudi” bit će otvorena u četvrtak, 2. veljače, u 19 sati u galeriji HDLU-a Istre.

Andrej Zbašnik rođen je 1976. godine u Rijeci. Živi u Čabru. Opću gimnaziju završio je 1994. godine u Čabru. Iste godine upisuje Pedagoški fakultet u Rijeci, sadašnji Filozofski fakultet, odsjek za likovnu kulturu. Na fakultetu, za dodatni izborni predmet izabire slikarstvo, u kojem se usavršava uz vodstvo akademskog slikara Marijana Pongraca i akademske slikarice specijalistice Ksenije Mogin. Diplomirao je 1999. godine i stekao stručnu spremu i stručni naziv, profesor likovne kulture. Aktivno se bavi likovno-umjetničkim promišljanjem zbilje i pisanjem. Osmislio je i realizirao 22 samostalne izložbe, sudjelovao na 79 skupnih izložbi i realizirao 30 raznih umjetničkih projekata, koncepata i performansa. Član je HDLU-a Istre i HDLU-a Zagreb, Društva hrvatskih književnika ogranak Rijeka. Član je i suosnivač grupe A4 format, zajedno s Darkom Brajkovićem Đepetom Njapom. Član je Ogranka Matice hrvatske u Čabru.

“U svojem likovno umjetničko – istraživačkom radu bavim se problemom medija slikarstva, pisanog teksta, fotografije, videa, performansa, likovne instalacije i konceptualne umjetničke prakse. Na razini jezika i medija, često nastojim te «prividno» različite medije ujediniti u jedinstvenu cjelinu umjetničkog djela. Promišljam i izražavam različita stanja, odnose i probleme, percepcije, doživljaje i konstrukcije suvremene zbilje. Interdisciplinarna suradnja i ostvarivanje dinamike različitih medija osnovna je poetsko – filozofska konstrukcija moje umjetnosti. “

Odgovori

Pin It on Pinterest