Započinje kompletna obnova Mutilske ulice u Puli

Od 1. veljače radovi na kanalizacijskoj i vodovodnoj mreži, a prometnica s nogostupom dobit će i potpuno novi asfalt

Grad Pula i trgovačko društvo Pragrande u srijedu, 1. veljače 2023. godine započinju s radovima  na sanaciji kanalizacijske i vodovodne mreže u Mutilskoj ulici.

Dužina zahvata iznosi 500 metara, od Mutilske 8 (nakon salona namještaja) do raskrižja s Liburnijskom ulicom. Ovim radovima predviđena je zamjena postojećih kanalizacijskih betonskih cijevi koje su na dijelovima napuknute, smanjenog presjeka i ispunjene korijenjem. Nefunkcionalnost sustava odvodnje u Mutilskoj ulici dovodila je za vrijeme kišnih perioda do povremenih plavljenja ulice te se stoga pristupilo izradi projektne dokumentacije za izvođenje radova na izvanrednom održavanju tog sustava.

Osim radova na sanaciji dotrajale kanalizacijske mreže, izvodit će se i radovi na zamjeni postojeće vodovodne mreže čiji je investitor Vodovod – Pula.

Radovima se pristupa nakon provedene javne nabave, a odabrani izvođač radova je trgovačko društvo TGT Adriatik d.o.o., s kojim je potpisan ugovor na iznos od 346.320,35 eura bez PDV-a. Osim navedenog izvođača, koji će izvoditi pretežno zemljane radove i radove na dobavi kanalizacijskih cijevi, montažerske  radove izvodit će trgovačka društva Pragrande i Vodovod-Pula.

Paralelno s navedenim radovima, izvodit će se i radovi na sanaciji 100 m potpornog zida u Mutilskoj ulici, na dionici od kućnog broja 16 do 22A. Po završetku svih radova navedena prometnica i nogostupi će se u cijelosti asfaltirati.

Predviđeno vrijeme trajanja za prvi dio radova izvođača TGR Adriatik d.o.o. je 90 dana,  dok će sama sanacija prometnice od strane Cesta d.o.o. potrajati još 30 dana.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa kojom je predviđeno zatvaranje Mutilske ulice za sav promet (osim stanara, vozila gradilišta i interventnim vozilima) od Trga Republike do Liburnijske ulice, a promet će se preusmjeravati Ronjgovom, Ulicom Bruna Kosa, Kolhiđanskom i Valvazorovom ulicom, odnosno Ulicom Marsovog polja. Za potrebe privremene regulacije prometa, u Ulici Bruna Kosa bit će ukinuto 16 parkirnih mjesta, kako bi Kosova ulica od Valvazorove do Ronjgove postala dvosmjerna.

Zatvaranjem dijela Mutilske ulice za sav promet, autobusi koji prometuju na linijama 8, 8a i 8b (Autobusni kolodvor – Valdebek  – Autobusni kolodvor), 25b (Medulin – Pula) i 25c (Pula – Medulin), kao obilazni pravac koristit će Ulicu Marsovog polja i Ulicu Prekomorskih brigada.

Budući da se radi o značajnom zahvatu izvanrednog održavanja instalacija i prometnice, Grad Pula sve građane poziva na strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Odgovori

Pin It on Pinterest