Građani dragovoljno predali streljivo i ručnu bombu

Policija zahvaljuje građanima koji su odlučili učiniti svoj dom sigurnijim te poziva sve one koji još posjeduju oružje ili streljivo da ga bez ikakvih sankcija predaju policiji

Foto: Ilustracija

Tijekom jučerašnjeg dana, građanin je pulskoj policiji dragovoljno predao 100 komada streljiva i ručnu bombu koje je pronašao prilikom čišćenja kuće u Škatarima.
Dan ranije još jedan savjesni građanin predao je rovinjskoj policiji 117 komada streljiva različitih kalibara koje je pronašao prilikom čišćenja gospodarskog objekta u Balama.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da je akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način.

Odgovori

Pin It on Pinterest