Sadnja stabala platane u Arsenalskoj ulici

Dok traju posljednji radovi na rekonstrukciji Arsenalske ulice u Puli, a uz radove na sanaciji kamenog zida u blizini pješačkog mosta Uljanik, pristupilo se i hortikulturnom uređenju Bulevara.  

Nakon što su djelatnici Pula Herculanee ranije ovog mjeseca uklonili raslinje koje je imalo štetan utjecaj na ploče kamenog zida, danas, 31. siječnja 2023., sade osam stabala platana.

Sadnja platana obavlja se u sklopu cjelovitog uređenja Bulevara i to na upražnjenim sadnim mjestima koja su nastala uslijed uklanjanja opasnih i suhih stabala u proteklih nekoliko godina. Prepoznatljivi drvored na Bulevaru na ovaj će način dobiti istaknutiju vizuru, kvalitetu, ali i novu razinu sigurnosti, čemu će doprinijeti i trenutno orezivanje postojećih starih stabala platana s ciljem uklanjanja suhih, bolesnih i oštećenih grana, a uzimajući u obzir veliku frekventnost pješačkog i cestovnog prometa u ovom dijelu grada.

Podsjetimo, rekonstrukcija Arsenalske ulice u Puli, jedne od najfrekventnijih prometnica u gradu, započela je 2. studenoga 2022. godine, i njezin se dovršetak očekuje 20. veljače.

Rekonstrukcija prometnice, u dužini od gotovo 600 metara, obuhvatila je prvenstveno radove na sanaciji sustava oborinske odvodnje, odnosno reduciranje broja postojećih revizijskih okna u trupu prometnice, eliminiranje dijela šahtova i  pomicanje prema sredini prometnog traka.

Izvođači radova na sanaciji Arsenalske ulice su Cesta d.o.o. te trgovačka društva Pragrande i  Pulaparking, a nadzor vrši tvrtka Primum-ing d.o.o. Ukupna predviđena vrijednost radova iznosi 4,5 milijuna kuna s PDV-om.

Odgovori

Pin It on Pinterest