Prvi radni sastanak novog saziva Tima za zdravlje

Tim za zdravlje, sastavljen od stručnjakinja na polju zdravstva te zdravstvene i socijalne skrbi za građane, održao je danas, 2. veljače 2023. u Komunalnoj palači, prvi radni sastanak čija je tema nacrt Slika zdravlja grada Pule i daljnji koraci vezani za izradu Plana za zdravlje.  

Na sastanku su u ime Grada Pule sudjelovale zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić i pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Elvira Krizmanić Marjanović.

„Svi znamo, a u nacrtu Slike zdravlja grada Pule i piše, da naše zdravlje nije trošak, već je ulaganje u zdravlje ulaganje u društveni i ekonomski prosperitet same zajednice“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Na radnom sastanku razgovaralo se o temama prevencije zdravlja, posebice djece i mladih, ali i njezi i zbrinjavanju osoba starije životne dobi te osoba kojima je potrebna palijativna skrb. Govorilo se i o budućim aktivnostima Tima i daljnjim koracima za izradu Plana za zdravlje koji će obuhvatiti šire područje ustanova, institucija i udruga koje bi bile potencijalni suradnici Tima za zdravlje.

Sastanku su, kao članice Tima, prisustvovale voditeljica Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravlja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Danijela Lazarić Zec koja je ujedno i autorica nacrta Slika zdravlja grada Pule, ravnateljica Crvenog križa Pula Jasna Vekić, iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije pomoćnica pročelnice Davorka Maras-Tkačuk, inicijatorica palijativne skrbi u Istri Julijana Franinović Marković, ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje Višnja Popović, ravnateljica Osnovne škole Šijana Alma Tomljanović, ravnateljica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula Doris Ivanković i predstojnica istarske podružnice Obiteljskog centra Milena Poturiček.

Odgovori

Pin It on Pinterest