U četvrtak, 9. veljače promocija romana Tonija Juričića u Klubu-knjižari Giardini 2

Promocija knjige Nokturni u d-molu prvi program nakon otvorenja Male sale

Nakon što je prošle subote u Klubu-knjižari Giardini 2 inaugurirana “Mala sala” – prostor za druženje uz knjigu, na repertoaru se već nižu prvi programi. Kako je i najavljeno, pod tematskom odrednicom za veljaču “Apokalipsa danas” ovog četvrtka, 9. veljače u 19 sati održat će se predstavljanje knjige “Nokturni u d-molu” (Fraktura, 2022), romana prvijenca labinskog scenarista i filmologa Tonija Juričića, a time ujedno i revitalizirati program “Nova knjiga među krošnjama”.   

“Nokturni u d-molu” uz melankolični soundtrack, bljeskove farova i odsjaj neonki, donosi putovanje Pisca od Praga do Labina uslijed apokaliptične pomrčine sunca. Piščev suputnik pri povratku u rodni kraj nama je jedino poznato, zamislivo srce – ironijskim zamahom preslikano iz kakvog kataloga prigodnih sniženja uoči Valentinova ili sveprisutnih motivacijskih citata. Ipak, izgled srca, kao i ostalih čudnovatih likova koje Pisac susreće na svom putovanju, varljiv je – slatkoća crvenog pliša ovija čežnju za iskustvenim spoznavanjem svijeta, bitničku čežnju za slobodom koju pruža put neodređena cilja.

 
O knjizi će s autorom razgovarati Helena Vodopija, jedna od voditeljica kluba, a razgovor će se dotaknuti pitanja društvene i osobne apokalipse, pojmova (ne)sigurnosti i slobode izbora, nemogućnosti povratka na početno stanje.

Uz prigodan popust na knjigu iz programa, novost u ponudi knjižare bit će i grafike Vedrana Štimca, pulskog grafičkog umjetnika koji potpisuje dizajn naslovnice romana “Nokturni u d-molu”.

Cjelokupni program za veljaču možete vidjeti na: https://giardini2.com/program-2/, a radno vrijeme Kluba-knjižare bit će: od utorka do petka od 15:00 do 21:00; subotom od 10:00 do 21:00.

Odgovori

Pin It on Pinterest